logov5

Actualidad del centro

El Centro Médico Rambla Nueva es el resultado del proceso de definición del espacio común entre las necesidades de los médicos y las de sus pacientes.

Noticias CMRN | Abril 2012

Aquest és el quart lliurament de CMRN NEWS, el newsletter del Centre Mèdic Rambla Nova. En ell hi trobareu un recull dels darrers articles i notícies publicats a la web del centre, així com informació de les properes activitats previstes dintre del programa de Jornades de Divulgació Mèdica. Amb aquest recull esperem satisfer les necessitats d'informació sobre aquells aspectes de la salut que a tots ens preocupen i ens interessen.

El propòsit d'aquest newsletter és facilitar-vos l'accés a la darrera informació i activitats divulgatives que us oferim de la ma dels professionals que integren el nostre equip humà. Esperem que sigui del vostre interès.

Dimecres, 25 Abril 2012

Acord de finançament amb BanSabadell Fincom El Centre Mèdic Rambla Nova ha signat aquesta setmana un acord amb BanSabadell Fincom EFC, SAU, filial del Banc de Sabadell, per a gestionar el finançament de serveis i procediments mèdics.

Llegir més

La síndrome d'apnea obstructiva del son
MEDICINA INTERNA
Argemí Coletas, Teresa Maria

Roncar pot ser una malaltiaRoncar per si sol no és una malaltia, però si s’acompanya d’apnees o interrupcions de la respiració d’una durada de més de 10 segons, pot tenir conseqüències greus per a la salut.

La síndrome de l’apnea obstructiva del son és una patologia respiratòria que fa que la persona que la pateix no descansi durant les seves hores de son. Es caracteritza per la repetició d’episodis d’apnea en número superior a cinc per cada hora de son.

Llegir més

Les malalties raresSe les anomena malalties rares perquè les pateixen poques persones, perquè són poc freqüents i per tant poc conegudes.

A Europa es considera que una malaltia és rara quan la pateix 1 persona de cada 2.000.

Llegir més

Cuidar de la salut mentre viatgemPer a gaudir d’un bon viatge, és imprescindible una correcta preparació prèvia.

Des del punt de vista de la salut, són múltiples els aspectes sanitaris que cal contemplar, des de les normes bàsiques d’higiene i dieta, fins a la valoració del nostre estat immunitari en front de malalties infeccioses freqüents durant els viatges.

Llegir més

jornades de divulgació mèdicaLes Jornades de Divulgació Mèdica del Centre Mèdic Rambla Nova són sessions gratuïtes i obertes al públic en general, concebudes per a informar sobre aspectes de salut que són actualment d'interès general.

Fent clic aquí podeu veure una llista de les properes jornades previstes.

Les jornades tindran lloc a la sala d’actes de la
CAMBRA OFICIAL DE COMERÇ, INDÚSTRIA I NAVEGACIÓ DE TARRAGONA
Av. Pau Casals, 17, Tarragona

Propera jornada:

Factors de risc. Noves tècniques de diagnòstic

La prevenció de l’ictus i dels accidents cardiovasculars"Quan hi ha plaques a les artèries caròtides, també n’hi ha a les coronàries".

Moltes malalties cerebrals tenen les mateixes causes que les malalties cardíaques. Els factors de risc es poden resumir en aquests set: obesitat, Hipertensió Arterial, Colesterol elevat, Diabetis, Tabaquisme, vida sedentària i edat (més de 55 anys en homes i més de 65 en dones). Les malalties cardiovasculars es donen majoritàriament en gent que reuneix almenys 2 d'aquests factors de risc. Tots ells, a excepció de l'edat, són modificables, i els metges hem d’educar i ensenyar a la gent a corregir aquells factors de risc que coneixem i podem diagnosticar i tractar. Insistir en aquest fet és un dels motius d'aquesta jornada.

Podem calcular la probabilitat que té una persona de patir un ictus o un infart de miocardi? Si és així, per què la malaltia es presenta tan de sobte?

Les artèries comencen a obstruir-se per les caròtides, que són les artèries que van al cervell i s’ha comprovat que en quasi el 100% dels casos les artèries coronàries també ho estan. El mateix que passa a les grans artèries, passa a les petites artèries cerebrals. Aquesta oclusió es produeix de manera progressiva, gairebé sense cap símptoma, fins que arribem a l'oclusió total, disminuint de forma brusca l’aportació d’oxigen a la musculatura cardíaca, o bé a les cèl•lules del cervell, i apareixent de sobte la malaltia.

Les noves tècniques de diagnòstic, com l'Ecografia Doppler Color en 3D, permeten identificar el 97% de les persones que podran patir un ictus o un infart de miocardi. Aquesta és una tècnica gens agressiva i prometedora per a examinar les artèries de les persones amb factors de risc.

Aquesta Jornada té una durada prevista de 60-90 minuts. Acte gratuït amb places limitades. Es requereix confirmar l’assistència trucant al 977 25 00 00, o bé omplenant el següent formulari.

Llegir més

Buscador

Pedir Cita Online

Pedir Cita Online
Ventajas de la citación Online
 
  • A cualquier hora del día
  • Sin esperas y muy fácil
  • Eliges la hora que mejor te va
  • Puedes modificarla si quieres o cancelarla

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El proyecto del centro se gesta en 2009 cuando, partiendo de la idea original y en un proceso de análisis en que participan dos colectivos, se definen todas las vertientes del proyecto, técnicas y perceptivas, teniendo en cuenta las visiones del médico y el paciente del que tiene que ser este espacio de relación, donde la actividad médica tiene que lograr las máximas cuotas de satisfacción.

Instalaciones

footer2

Las 14 consultas se encuentran en un único espacio, en algunos casos dividido por una mampara opaca de vidrio que separa el propio despacho de la zona de exploración. Cada consulta cuenta con el equipamiento apropiado para el diagnóstico o el tratamiento propios de las especialidades que aloja.

Dónde estamos

footer3
---
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar con el centro

footer4
 

Per teléfono

Tel. +34 977 25 00 00 |
Por email
Contactar por formulario

Conecta con nosotros

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue