Esteu aquí

Inici » Les especialitats

NEUROLOGIA

NEUROLOGIA

Area: 
NEUROLOGIA

La neurologia és l’especialitat mèdica i clínica que estudia i tracta les malalties del sistema nerviós (del cervell i dels nervis perifèrics). La neurologia aborda el diagnòstic i el tractament de patologies neurològiques des del coneixement i rigor del mètode científic.

Patologies neurològiques habituals i freqüents són els mals de cap (cefalees i migranyes), en què es pot donar un diagnòstic precís, un pronòstic, un tractament agut simptomàtic i un tractament preventiu.

Les malalties vasculars cerebrals (ictus, feridures, vessaments o AVC) són la tercera causa de mort, la segona causa de demència i la primera causa de discapacitat en la nostra societat. La neurologia comprèn el diagnòstic, el tractament i la prevenció d’aquestes malalties.

Les malalties neurodegeneratives i els trastorns de la memòria són avui en dia motiu de consulta i preocupació freqüent a causa de l’envelliment de la població. La neurologia és l’especialitat mèdica que participa en el diagnòstic i el tractament de les malalties neurodegeneratives com la malaltia de Parkinson i les demències com l’Alzheimer.

La neurologia estudia, diagnostica i tracta les epilèpsies (convulsions).

La neurologia també estudia les malalties del sistema nerviós perifèric com les polineuropaties o les mononeuropaties.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.