Esteu aquí

Inici » Les especialitats

MEDICINA FAMILIAR I COMUNITÀRIA

MEDICINA FAMILIAR I COMUNITÀRIA

Area: 
MEDICINA FAMILIAR I COMUNITÀRIA

La Medicina Familiar és l’especialitat mèdica que proporciona atenció sanitària contínua i integral a l’individu i a la família. És l’especialitat que integra les ciències biològiques, clíniques i de comportament.

L’àmbit de la Medicina Familiar comprèn cadascun dels sistemes orgànics i totes les malalties. És la continuació i l’actualització de l’històric metge de capçalera i es defineix únicament en el context familiar. Com implica la definició, inclou el maneig del pacient en la salut i en la malaltia, una relació especial amb el malalt i amb la família i un enfocament integral de la cura de la salut. Tradicionalment, l’atenció al pacient ha estat fragmentada considerant només la malaltia i no el benestar. Això ha conduït al deteriorament de la qualitat de l’atenció, poca satisfacció del pacient, poca preocupació per la prevenció i l’autocura. Amb l’enfocament familiar es veu la persona dintre d’un sistema familiar i immers en un context social i cultural que condiciona el seu benestar i aporta factors de risc d’emmalaltir i factors protectors de la salut. Aquests factors condicionaran l’estat de salut de la persona.

És tasca del metge de família l’atenció integral al pacient i motivar en ell i en la seva família la participació en l’autocura, adherència al tractament, benestar i satisfacció. El seu metge de família és la porta d’entrada al sistema sanitari i l’acompanyarà i assessorarà durant tota la vida.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.