logov5

Proves mèdiques

Els procediments són les proves diagnòstiques i/o terapèutiques que s'ofereixen al centre.

OCT (Tomografia de coherència òptica)

La tomografía de coherencia òptica, coneguda com OCT pel seu acrònim en anglés, és una prova complementària bàsica en l’Oftalmologia d’avui dia. A través de l’OCT s’obtenen imatges d’alta resolució de la retina i el nervi òptic, quasi equivalents a l’anatomia patològica que s’obtindria si es fes una biòpsia de la zona.

1. Per a què serveix?

És una prova necessària en el diagnòstic i seguiment de moltes malalties de la retina que afecten a la màcula, aquella part de la retina encarregada del centre de la visió.

Això succeeix en la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) per a saber si estem a temps de tractar-la i també per a valorar la resposta al tractament.

També en les inflamacions de la màcula en els pacients diabètics (edema macular diabètic), en les trombosis retinianes, en les uveïtis, o després d’un empitjorament de visió poc després de la cirurgia de la cataracta (edema macular pseudofàquic).

Per altra banda, és essencial per a detectar precoçment malalties de la màcula que poden reparar-se mitjançant cirurgia de retina (vitrectomia) com les membranes epimaculars, les traccions vítreo-maculars o els forats maculars. Totes elles amb molt bon pronòstic si es realitzen de manera precoç.

Finalment, també permet estudiar el nervi òptic; de manera que és molt útil en la detecció del glaucoma precoç, permetent valorar l’inici d’un tractament abans de que apareguin lesions al camp visual.

2. Com es realitza? Cal alguna preparació prèvia?

La realització de la prova és molt còmoda. Només cal que el pacient col·loqui el cap al suport de l’equip i miri a un punt lluminós que l’oftalmòleg li indica. En pocs minuts estarà la prova realitzada.

La major part de les vegades no cal cap preparatiu previ. En alguns pacients, segons la patologia a estudiar, es pot necessitar la dilatació prèvia de la pupil·la mitjançant un col·liri.

3. Quins efectes secundaris o riscos té?

Aquesta prova és completament innòcua i no té cap tipus de risc per al pacient.

4. Els resultats

Les imatges s’analitzen al moment i poden ser valorades per l’Oftalmòleg en la mateixa visita. L’equip de l’OCT incorpora un software de comparació amb la resta de la població per edat, sexe i raça, per a saber si els resultats són dins la normalitat o no.

5. Experiència

El Dr. Jordi Martín, Oftalmòleg especialista en Retina, te àmplia experiència en la realització i l’anàlisi de les imatges per OCT. Familiaritzat amb l’equip des de la seva introducció a l’Hospital Clínico Universitario de Zarazoga al 2005, va treballar-hi a l’Institut Català de Retina (ICR) amb la realització i informe de proves per a metges externs i va supervisar des del punt de vista mèdic l’adquisició del primer OCT a la província de Tarragona, a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.

Això converteix al Centre Mèdic Rambla Nova en l’únic centre privat a la ciutat de Tarragona en gaudir de la técnica de l’OCT recolzada per l’experiència d’un retinòleg.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue