logov5

Les Malalties

Llista de malalties que es diagnostiquen i/o tracten al Centre Mèdic Rambla Nova. Properament anirem completant el contingut.

Nefropatia diabètica

Descripció

La nefropatia diabètica és l'afectació progressiva i irreversible del ronyó com a conseqüència de la diabetis. És la causa més freqüent d'insuficiència renal crònica avançada en la societat espanyola.

Símptomes

Existeixen 4 fases de la nefropatia diabètica amb diferents símptomes.

  1. Fase 1: On únicament hi ha hiperfiltració del ronyó i pot aparèixer en alguns casos un augment de la mida del ronyó per ecografia.
  2. Fase 2: Aparició de lesions funcionals i estructurals, objectivant-se només presència de hiperfiltració.
  3. Fase 3: Comença a aparèixer proteïnes a l'orina. Inicialment no hi ha afectació de la funció renal però posteriorment apareix insuficiència renal així com un mal control de la pressió arterial. En aquests malalts ja es pot objectivar les alteracions a altres òrgans per la diabetis com als ulls amb retinopatia, al sistema nerviós amb neuropatia, entre d'altres.
  4. Fase 4: És la fase de la nefropatia diabètica ja establerta amb pèrdua de proteïnes més elevada i pitjor control de la pressió arterial.
Diagnòstic

És principalment clínic. S'ha de fer un seguiment del control metabòlic, proteïnes en orina i analítica de sang.

Tractament

A les fases 1 i 2 és molt important el control metabòlic del sucre per evitar la progressió de la malaltia, així com inici de tractament protector del ronyó amb IECA. A les fases 3 i 4 l'ús dels fàrmacs com IECA i ARA II, entre d'altres és molt important, així com una dieta amb control proteic i de sal.

Pronòstic

És una malaltia crònica que pot arribar a produir insuficiència renal crònica avançada amb necessitat de tractament renal substitutiu.

Consells

És important portar a terme una dieta estricta i un bon control de la glicèmia.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue