logov5

Les Malalties

Llista de malalties que es diagnostiquen i/o tracten al Centre Mèdic Rambla Nova. Properament anirem completant el contingut.

Insuficiència renal crònica (IRC)

Descripció

La IRC és la pèrdua progressiva de la funcionalitat dels ronyons. El ronyó té com a funció eliminar substàncies tòxiques del cos així com eliminar l'excés d'aigua i regular certes substàncies de la sang (sodi, potassi, fòsfor, calci, bicarbonat...)

Símptomes

A causa de l'acumul de substàncies tòxiques els símptomes poden ser diferents:

  1. Gastrointestinal: nàusees, pèrdua de la gana, vòmits
  2. Sang: Anèmia
  3. Cardiovasculars: hipertensió arterial, insuficiència cardíaca
  4. Neurològiques: des de la falta de concentració fins al coma
  5. Hormonals: pèrdua de la menstruació
  6. Osteomusculars: fractures i dolors musculars
Diagnòstic

Per fer el diagnòstic de IRC I orientar la seva causa a part de la història clínica i l'exploració física és necessari realitzar analítica de sang, analítica orina, ecografia renal i en alguns casos biòpsia renal.

Tractament

El tractament de la insuficiència renal crònica té dos pilars: evitar o disminuir la velocitat en la pèrdua de la funció renal i control de les alteracions derivades de la mateixa malaltia. En quant evitar la progressió de la malaltia existeixen fàrmacs que poden ajudar a disminuir la velocitat de la pèrdua de la funció renal com poden ser els IECAS o ARAII. És important una bona dieta amb control de la sal i proteïnes, control de la pressió arterial i control del pes. Quant a les alteracions derivades de la malaltia s'ha de controlar els nivells de fòsfor, potassi, sodi, calci així com tractar l'anèmia i l'acidesa de la sang.

Pronòstic

La malaltia renal és una malaltia crònica i evolutiva que en molts casos pot desenvolupar una malaltia renal crònica avançada amb necessitat de tècniques de substitució renal (hemodiàlisi, diàlisi peritoneal) i en alguns casos trasplantament renal. Així mateix, s'ha vist que aquests malalts tenen un augment del risc cardiovascular motiu pel qual és necessari un control estricte. Consells preventius: Control pressió arterial, control de pes, dieta baixa en sodi i proteïnes, control diabetis.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue