logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Baby led weaning | Especialista en nutrició infantil

BLW (Baby led weaning) o Alimentació autoregulada pel bebè
BLW (Baby Led Weaning) està agafant força en els últims anys encara que moltes de les nostres mares i àvies ja ho feien i no és infreqüent que les famílies acudeixin a consulta per a demanar informació i assessorament a prop d'aquesta modalitat d'alimentació infantil.
-
-
-
 
En nuestro centro, disponemos de profesionales acreditados en el método BLW, pida su cita o consúltenos
Rosa Elena Yanez
Rosa Elena Yanez Especialista en nutrición

Beneficis que aporta el BLW

Aquest mètode permet al bebè tenir un millor control sobre la ingesta dels aliments, sense que des de fora l'adult exerceixi pressió perquè el nen s'acabi el plat. Aquest fet té tres avantatges, principalment:
Prevenció de l'obesitat, un benefici que també destaquen els pediatres de la AEPap.
  • Bebè més feliç i menys irritable a l'hora de menjar
  • Pares amb menys ansietat a l'hora de menjar
Però a més, a causa de les característiques del mètode, el BLW ajuda al bebè a desenvolupar les seves habilitats motores, perquè aprèn per si mateix i practica com agafar els aliments amb les seves mans.

Com saber si el bebè està preparat per a començar

A lo mencionado, los pediatras también añaden otras señales para saber si el bebé está preparado para iniciar el BLW, como comprobar si puede aplastar el alimento con la lengua y hacer movimientos laterales con las mandíbulas, y saber si es capaz de girar la cabeza para decir que ya no quiere más.

  • Si ha complert sis mesos: en el cas dels bebès bebès prematurs hem de parar esment a la seva edat corregida, no cronològica.
  • LA AEPap, també aconsella prestar una especial atenció als nens amb alguna dificultat en el seu desenvolupament, malaltia crònica o risc de desnutrició.
  • Si es manté alçat o assegut sense suport.
  • Si mostra interès quan veu als adults menjar i vol fer el mateix.
  • S'emporta els objectes a la boca.

Els millors aliments per a començar amb el BLW

En general, els millors aliments per a començar amb el mètode són aquells que permetin una forma de cocció que ajudi a conservar tots els seus nutrients, al mateix temps que conserven una consistència adequada que faciliti l'agarri i la seva gestió en la boca.
 
Per exemple, el cuinat al vapor millora la biodisponibilitat d'alguns nutrients com la vitamina A, i minimitza la pèrdua d'uns altres com la vitamina C. Així doncs, podem oferir verdures com a fesols tendres, ramitos de coliflor o bròcoli, i altres tallades en tires com a carabassó, pastanaga, carabassa, patata, albergínia...
 
Els tubercles enfornats com a patates o moniatos també és una bona opció per a facilitar l'agarri sense que l'aliment es desfaci en excés a la mà.
Altres aliments recomanats per la AEPap per a iniciar-se són la carn o el peix guisat, cuinat o a la planxa tallat en tires, taquitos allargats de formatge, pa o torrades, coques d'arròs, boles d'arròs cuinat, macarrons, ou cuit picat...

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la