logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

L’Hormona de Creixement

“M’han dit que a l’escola hi ha un nen que era molt baixet i li estan donant Hormona de Creixement”.

“Què és això de l'Hormona de Creixement? A qui se li pot donar? Té efectes secundaris? Per què serveix? Com s’administra?”

Molts pares estan preocupats per l’alçada dels seus fills perquè són els més petits de la classe, els confonen amb nens d’1, 2 o fins i tot 3 anys mes petits, o simplement perquè els pares o germans són alts i ells són molt més baixos.

Els hi preocupa perquè això els afecta a nivell físic, perquè a molts esports estan discriminats tot i que són prou bons, i també els afecta a nivell d’estat d’ànim i autoestima.

En quins casos està indicada?

En primer lloc cal dir que l’Hormona de Creixement, tot i que és molt efectiva, només ho és en un petit nombre de casos que tenen uns criteris molt ben establerts.

Normalment els pediatres controlen perfectament el creixement dels nens i, en el cas que un nen creixi malament, n'investiguen les possibles causes. Per saber si un nen necessita Hormona de Creixement s’han de fer però estudis especialitzats que inclouen molts cops estudis genètics, l’anàlisi de la maduració dels ossos i tests funcionals d’estímul d’aquesta hormona.

Actualment l’Hormona de Creixement és molt segura i s’administra 1 cop al dia de forma subcutània (com la insulina). Les indicacions autoritzades al nostre país són les següents:

 1. Nens que quan varen néixer ja eren petits o tenien baix pes i als 4 anys d’edat no han recuperat l’alçada que els corresponia.
 2. Nens que han disminuït el seu ritme de creixement en els que es demostra que tenen una manca d'Hormona de Creixement.
 3. Nens que tenen altres problemes:
  1. Insuficiència Renal Crònica
  2. Malaltia de Prader-Willi: que es caracteritza per una obesitat molt important a més d’altres trets molt típics.
  3. Síndrome de Turner: nenes amb una alteració cromosòmica que fa que siguin molt baixetes i no desenvolupin la pubertat.
  4. Alteració del Gen SHOX: que és una alteració genètica que, a més de donar talla baixa, pot associar-se a algunes alteracions dels ossos.

En altres països hi ha acceptades altres indicacions com la talla baixa idiopàtica, que és aquella talla baixa que no té cap causa demostrable.

En la majoria de casos però, no és necessari el tractament amb Hormona de Creixement perquè es tracta de variants normals com la talla baixa familiar o creixements endarrerits que després es recuperen.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

 • A qualsevol hora del dia
 • Sense esperes i molt fàcil
 • Tries l'hora que millor et va
 • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue