logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Quists als ronyons: una malaltia que s’ha de vigilar

La poliquistosi renal és una malaltia d’origen genètic. És la malaltia renal hereditària més freqüent. Es caracteritza per l’aparició progressiva de múltiples quists en els dos ronyons que sol dur a malaltia renal terminal. També pot afectar altres òrgans com el fetge, el pàncrees, el cervell (amb aparició de malformacions dels vasos cerebrals) i, encara que és molt estrany, també pot afectar al cor.

Hi ha dos tipus de poliquistosi en funció del seu patró hereditari (la forma en què passen de pares a fills): autosòmica dominant i autosòmica recessiva.

La més freqüent és la poliquistosi renal dominant. En aquest cas la probabilitat que un fill tingui la malaltia del pare afecte de poliquistosi és d'un 50%

Els símptomes principals són:

  1. Ronyons augmentats de mida per la presència d'aquests quists.
  2. Deteriorament progressiu de la funció renal.
  3. Hipertensió arterial (el 60% dels pacients la pateixen fins i tot abans de l'aparició de deteriorament de la funció renal).
  4. Dolor renal que sol estar relacionat amb petits sagnats intraquist o infeccions encara que pot presentar dolor crònic quan els quists són de grans dimensions.
  5. Infecció dels quists.

Aquests símptomes solen aparèixer sobre l'edat de 60 anys encara que l’edat pot variar en funció del gen alterat

El diagnòstic se sol fer amb la història clínica reflectint els antecedents familiars i l'ecografia renal que permet objectivar els quists de fins a un 1 cm. Així mateix hi ha proves d'estudi genètic que permeten, en cas de dubte o si es desitja de forma precoç, conèixer si el pacient és portador de la mutació genètica que provoca la malaltia.

La poliquistosi renal recessiva sol ser molt rara. Els símptomes apareixen en néixer o en els primers anys de vida.

Tractament

No existeix cura per aquesta malaltia. El tractament està orientat cap a controlar els símptomes i disminuir, en la mesura que sigui possible, la velocitat de pèrdua de la funció renal. Actualment s'està assajant certs medicaments per controlar l'aparició de quists i el desenvolupament de la funció renal alguns amb resultats preliminars

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue