logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Alçar la veu no et dóna la raó

La veu és el suport de la parla, que al seu torn ho és del llenguatge. I el llenguatge no només constitueix l'instrument de la comunicació sinó també del pensament. Amb la veu ens relacionem, expressem les nostres idees i manifestem els nostres sentiments. A més, la veu és l'instrument de treball de molts de nosaltres (professors, cantants, locutors...).

La veu és el resultat de la vibració de les cordes vocals que formen part de la laringe. Aquesta delicada estructura ens permet un registre de sons tremendament ampli, més gran que molts instruments musicals. Però la veu té una capacitat limitada, que depèn de com l'emprem. Encara que utilitzem diàriament la nostra veu, moltes vegades no som conscients de la seva importància fins que tenim algun problema amb ella. Si bé és cert que la majoria d'aquests problemes són temporals, ocasionats per refredats de vies altes o esforços vocals, en moltes ocasions es poden fer crònics i arribar a produir lesions a la laringe.

Segons un document emès recentment per la Societat Espanyola d'Otorinolaringologia (SEORL), s'observa un increment constant de les malalties de la veu, associat al soroll i l'estrès que ens envolta. El 5% de la població espanyola presenta algun trastorn de la veu, sent més freqüents entre els 25 i 45 anys, encara que tant nens com grans poden patir-los. Això comporta no només un nombre elevat de problemes de salut sinó també de baixes laborals.

Les disfonies o trastorns de la veu poden ser degudes a causes funcionals relacionades amb el mal ús de la veu o orgàniques degudes a la presència de diferents lesions. Entre les primeres hi ha la hipertonia (provocada pel mal ús dels músculs laringis) o la presbifonia (en majors de 65 anys, relacionada amb la manca de força i fins i tot l'atròfia de les cordes vocals). Entre les segones hi ha les degudes a nòduls, pòlips, quists o lesions congènites de les cordes vocals. La patologia benigna vocal més freqüent són els nòduls (en torn del 20%), que predominen en dones entre 20 i 50 anys, encara que en l'edat infantil és més freqüent en els nens que en les nenes. No obstant això, la causa més freqüent de cirurgia està constituïda pels pòlips, que són molt més freqüents en homes de 30 a 50 anys.

A més d'aquests problemes, no hem d'oblidar els trastorns deguts a la paràlisi de les cordes vocals i els deguts a lesions canceroses de la laringe (altament relacionades amb el consum de tabac).

Si patiu un problema amb la veu que persisteixi més de dues setmanes, o si presenteu disfonies o ronqueres repetides, és convenient que consulteu amb el vostre especialista otorinolaringòleg.

El CMRN posa a la vostra disposició un equip multidisciplinari composat per otorinolaringòlegs i logopedes, amb la més avançada tecnologia per al diagnòstic dels trastorns de la veu, que us aconsellaran sobre la vostra prevenció i tractament, ja sigui micro-quirúrgic o rehabilitador.

El dia 16 d'abril és el Dia Mundial de la Veu, i per aquest motiu el nostre centre ofereix revisions gratuïtes de problemes de la veu. Per a més informació feu clic aquí.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue