logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Eylea (aflibercept ©), una nova esperança per a la DMAE, novetat a Tarragona

Eylea

La Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE) és una malaltia que produeix una lesió a la màcula, la zona de la retina encarregada de la visió central. Aquesta lesió es tradueix en una impossibilitat de llegir, veure la televisió o veure les cares dels nostres interlocutors.

En la major part dels casos afecta els dos ulls, situant al pacient en un risc elevat de desenvolupar un trastorn depressiu. Segons algunes enquestes, la qualitat de vida és pitjor que algunes malalties terminals, sent de risc per l'exclusivitat social.

Dins de la DMAE ha dos tipus, la DMAE atròfica o seca i la DMAE humida. Actualment només existeix tractament actiu contra la DMAE humida, la més agressiva de les dues, que és capaç en molt poc temps de crear una cicatriu irreversible en la màcula i perdre definitivament la visió central.

L'únic tractament aprovat a Espanya per a la DMAE és la injecció intraocular de Macugen ® (pegaptanib) o Lucentis ® (ranibizumab). El tractament consisteix en 3 injeccions repartides en els tres primers mesos i després controls mensuals amb OCT i reinjecció si reapareix la inflamació o sagnat.

En aquells casos en què el tractament no de resultat hi ha la possibilitat de tractar "fora d'indicació " amb Avastin ® (bevacizumab). Actualment les persones que no responen a aquests tractaments havien d'assumir la pèrdua visual irrecuperable i no es continuava amb cap tractament. Algunes persones podien beneficiar-se d' un telescopi intraocular (IOLVIP) per aprofitar al màxim la visió restant.

Actualment hi ha un nou medicament Eylea © (aflibercept) que està demostrant ser útil i "assecar" la malaltia en aquelles persones en què no funcionava els anteriors fàrmacs, obrint una nova esperança per a molta gent.

La durada de l'efecte sempre és personal, però la mitjana està en 2 mesos, de manera que fins i tot el ritme d'injeccions decreix, amb el consegüent menor risc derivat de l'acte quirúrgic.

Eylea © està autoritzat als Estats Units ia Europa i està pendent d'aprovació a Espanya (previst abans de finals d'any), amb la que de moment es pot aconseguir com a medicació estrangera.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue