logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

IOL VIP. Esperança en la DMAE

La Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE) és una malaltia que produeix una lesió a la màcula, la zona de la retina encarregada de la visió central. Aquesta lesió es tradueix en una impossibilitat de llegir, veure la televisió o veure les cares dels nostres interlocutors.

En la major part dels casos afecta els dos ulls, situant el pacient en un risc elevat de patir un trastorn depressiu. Segons algunes enquestes, la qualitat de vida és pitjor que algunes malalties terminals, essent de risc per l'exclusivitat social.

Simulador previ a la cirurgia

El tractament per la DMAE només existeix per a un subtipus d'aquesta malaltia, la DMAE humida, i només és útil en els casos inicials, essent capaç d'aturar l'avanç de la cicatriu. En la resta de casos, encara no hi ha tractament.

En els estadis finals de la malaltia, hi ha l'ús d'ajudes de Baixa Visió, oferta per òptics especialitzats en aquest camp, com són filtres, lupes o telescopis.

IOL VIP (acrònim de Intraocular Lens for Visual Impaired People, lent intra-ocular per a persones amb dèficit visual) no és un tractament mèdic, sinó una evolució de les ajudes de baixa visió per a aprofitar al màxim el potencial visual restant de l'ull.

Lent intra-ocular per a persones amb dèficit visual

Consisteix en una combinació de cirurgia juntament amb un tractament d'estimulació de la retina sana. En la cirurgia es col·loquen dues lents dins de l'ull que generen un efecte telescòpic amb el que s'engrandeixen les imatges. La importància no rau en aquest efecte d'augment, sinó que inclou un prisma que canvia de lloc el punt d'enfocament de les imatges a la retina. Així doncs, les imatges, enlloc d'enfocar-se en la màcula danyada, s'enfoquen al seu costat, zona no afectada per la malaltia.

Si el pacient està operat de cataractes, les lents es col·loquen a sobre de la que ja es va col·locar dins de l'ull en el seu moment.

Posteriorment a la cirurgia, o prèviament segons el cas, es realitza l'estimulació de la retina sana on s'està generant el nou punt d'enfocament (anomenat pseudofóvea) per a acostumar-lo a la recepció de les imatges i poder millorar l'agudesa visual.

Les imatges, enlloc d'enfocar-se en la màcula danyada, s'enfoquen al seu costat, zona no afectada per la malaltia

Com funciona
1. En un ull sa, les imatges s'enfoquen en la màcula.
2. En la cirurgia es reemplaça la lent natural per dues lents artificials, una davant i una altra darrere de l'iris.
3. Les lents dirigeixen la imatge a una altra part de la retina més sana, enlloc de la màcula malalta.
4. La informació s'envia al cervell a través del nervi òptic.

L'efecte resultant és semblant a si augmentéssim les imatges i que apartéssim una mica la taca negra que produeix la DMAE.

El tractament no és exclusiu per a pacients amb DMAE, sinó que és útil per a tots aquells pacients que tinguin malalties de la màcula bilaterals, com són algunes malalties genètiques (Stargardt, Best...).

No es recupera la visió com si no haguéssim patit la malaltia, sinó que mitjançant la tecnologia actual, aprofitem al màxim el que encara pot oferir l'ull per a poder millorar la qualitat de vida del pacient.

Per a més informació
Vídeo explícit il·lustratiu de la tècnica quirúrgica.
Pàgina oficial en castellà sobre la nova tècnica: www.iolvip.es.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue