logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

18 de novembre, Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics

El 18 de novembre és el dia triat pel Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties per a fer una reflexió sobre l’ús prudent dels antibiòtics i sensibilitzar la població sobre l’amenaça que la resistència als antibiòtics suposa per a la salut pública.

Els antibiòtics són medicaments que tracten infeccions produïdes per bacteris, però no tenen cap tipus d’activitat sobre altres gèrmens com els virus i els fongs. Són sense cap mena de dubte excel·lents medicaments que han suposat un gran avenç en el tractament de malalties freqüents i sovint greus, com les pneumònies o les meningitis, i que han contribuït d’una forma excepcional a la disminució de la mortalitat per aquestes.

En els darrers anys, nombrosos organismes internacionals i societats científiques han comunicat una tendència alarmant cap a l’augment de la resistència dels gèrmens als antibiòtics. Tots ells coincideixen en què una de les causes principals és l’excés d’us d’antibiòtics. Espanya és un dels països amb major taxa de resistència i major ús d’antibiòtics.

Un estudi dut a terme l’any 2009 a la Unió Europea va concloure que cada any aproximadament 400.000 pacients pateixen una infecció deguda a un bacteri resistent, dels quals 25.000 moren com a conseqüència directa de la infecció en no poder esser tractada correctament.

Una de les causes, en la qual coincideixen la majoria d’experts, és el mal ús dels antibiòtics en les infeccions de les vies respiratòries, el que comunament es coneix com a refredat o grip. Se sap que la major part d’aquests quadres són deguts a virus i no a bacteris, i malgrat això es segueixen administrant antibiòtics. Molt sovint és la insistència del mateix pacient la que ho propicia, així com no és estrany que molts d’altres recorrin a l’automedicació. Les conseqüències a nivell microbiològic han estat àmpliament estudiades i se sap que aquest és un dels principals motius pel quals els bacteris desenvolupen resistència als antibiòtics.

Per això, quan presentem símptomes com febre, tos, mal de gola o dolor al pit, el que cal fer és consultar el metge, que és el professional capacitat per a valorar el nostre cas i decidir si és convenient iniciar un tractament antibiòtic, a més de ser a qui podrem adreçar totes les nostres preguntes i qui ens donarà la informació adequada.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue