logov5

Proves mèdiques

Els procediments són les proves diagnòstiques i/o terapèutiques que s'ofereixen al centre.

Fecundació in Vitro (FIV)

És un tractament de reproducció assistida en la qual els òvuls obtinguts després d'una estimulació de l'ovulació es fecunden pels espermatozoides al laboratori ("in vitro"). Els embrions obtinguts es transfereixen a l'úter de la pacient. La Fecundació in Vitro ens permet estudiar "què està passant" en el procés de la formació de l'embrió.

Tècnica de la Fecundació in Vitro
Inducció de l'ovulació: hiper-estimulació ovàrica controlada

L'objectiu és realitzar un desenvolupament fol·licular adequat i arribar a aconseguir un nombre de fol·licles pre-ovulatoris suficient, a partir dels quals s'obtindran oòcits madurs que puguin fecundar, formant embrions per a transferir a l'úter de la pacient. Es necessiten gonadotropines (injecció subcutània) per a l'estimulació del creixement i maduració dels fol·licles i medicació addicional per s inhibir la possible ovulació espontània a nivell hipofisari (antagonistes o agonistes de l'hormona alliberadora de gonadotropines GnRH).

En tots els cicles de Fecundació in Vitro realitzem controls ecogràfics i analítics (estradiol) per valorar el creixement i la maduració dels fol·licles. Després de 9-12 dies d'estimulació, quan els fol·licles arriben a una grandària de 17-18 mm, es desencadena l'ovulació amb l'hormona HCG i es programa la punció fol·licular.

Recuperació ovocitària: punció fol·licular (ovàrica)

És un procediment ambulatori que es realitza en una àrea quirúrgica i amb anestèsia local i/o sedació suau, per la qual cosa és important anar en dejú. La durada aproximada del procediment és de 20 minuts. Mitjançant localització ecogràfica dels fol·licles i punció a través de la vagina, s'extreu el líquid fol·licular que es col·loca en tubs que es lliuren al laboratori. Els biòlegs observen el líquid fol·licular immediatament, per reconèixer i aïllar els oòcits. En el cas de la Fecundació in Vitro amb semen de la parella, en aquest moment es recull la mostra seminal. Una hora després de la punció la pacient rep l'alta mèdica. Es recomana repòs durant tot el dia. Aquest dia, a la nit, es comença l'administració vaginal de Progesterona.

Laboratori de Fecundació in Vitro

Es classifiquen els oòcits al laboratori segons el grau de maduració i posteriorment s'incuben en mitjans de cultiu. Els mètodes utilitzats per a fertilitzar (inseminar) l'òvul són:

  1. Fecundació in Vitro "clàssica": es realitza la inseminació dels oòcits amb uns 100.000 espermatozoides mòbils per oòcit. Els oòcits i espermatozoides es mantenen junts fins al dia següent en què es valora si hi ha hagut fecundació.
  2. Fecundació in Vitro amb microinjecció espermàtica o ICSI: La ICSI consisteix en la introducció, mitjançant una micro agulla, d'un espermatozoide en el citoplasma de l'òvul.
  3. Fecundació in Vitro amb microinjecció espermàtica d'espermatozoides morfològicament seleccionats (IMSI): per a l'elecció dels espermatozoides a microinjectar utilitzem, a la nostra clínica de fertilitat, una estació de Micromanipulació Avançada que ens permet visualitzar els espermatozoides fins a 16.000 augments (a la ICSI es visualitzen a 400 augments com a màxim). Amb aquesta tecnologia es poden valorar alteracions dels espermatozoides i seleccionar, en el moment del tractament, els espermatozoides de millor qualitat per formar embrions (IMSI) per a augmentar les possibilitats d'èxit.

El dia després de la punció ens posem en contacte amb la pacient per a informar el nombre d'embrions i coordinar la transferència embrionària, que es realitza habitualment 2-3 dies després de la punció fol·licular.

Transferència d'embrions

Es realitza ambulatòriament i no requereix cap tipus d'anestèsia. Consisteix en la introducció, amb guia ecogràfica, d'embrions amb un catèter a través del coll uterí per dipositar-los a 1,5 cm aproximadament del fons uterí. El nombre d'embrions a transferir dependrà de l'edat de la pacient, la qualitat dels embrions i els intents previs. Els embrions sobrants, si la seva qualitat ho permet, són congelats. S'aconsella repòs domiciliari 24-48 hores post-transferència. Continuem amb l'administració de progesterona vaginal fins a la prova d'embaràs (en 13 dies).

Hatching assistit ("eclosió embrionària")

És una tècnica de laboratori que al nostre centre de reproducció assistida s'utilitza per millorar la implantació embrionària. Mitjançant làser s'obre una petita finestra a la membrana pel·lúcida (coberta de l'embrió) per facilitar l'eclosió embrionària.

Els resultats de la Fecundació in Vitro són molt variables i depenen de molts factors. En el nostre laboratori les taxes d'èxit oscil·len entre un 30 i un 60%.

Procediment extern - Procediment ofert pels metges de Centre Mèdic Rambla Nova que es realitza en altres instal·lacions.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue