logov5

Centre mèdic Rambla Nova

El programa del centre incorpora un àrea de recepció, 14 consultoris d’especialistes amb espais propis d’espera i una unitat de procediments on es realitzen endoscòpies i cirurgies ambulatòries.

Unitat del Dolor

Aquesta unitat cobreix específicament el tractament del dolor agut o crònic de causa extraquirúrgica. En són exemples l’analgèsia durant el part o l’alleugeriment del dolor en pacients amb càncer

La Unitat de Dolor Crònic  dóna un servei multidisciplinar eficaç pel tractament de patologies doloroses de difícil resolució, emprant les teràpies més habituals. Compleix amb els requisits funcionals, estructurals i organitzatius que garanteixen condicions de seguretat, qualitat i eficiència adequades per atendre el pacient amb dolor crònic que requereixi assistència especialitzada.

El principal objectiu de la Unitat és millorar la qualitat de vida de les persones amb dolor crònic i que recuperin el seu benestar físic, social i emocional. Per a això, disposa d'un grup de professionals amb una àmplia experiència en el tractament del dolor, protocols actualitzats de tractament per les diferents tècniques i procediments, i les darreres tecnologies i avenços terapèutics en aquest camp.

Patologies mes freqüents tractades

 • Lumbàlgia
  La lumbàlgia implica dolor profund i intens en la zona inferior de la columna lumbar, entre la darrera costella i la pelvis, que pot irradiar-se cap a les natges, la cuixa posterior fins al genoll, la zona inguinal i maluc.
 • Cefalees
  Les cefalees són dolors craniofacials que engloben una sèrie de trastorns dolorosos crònics que es generen en diferents estructures de la cara i el crani, sobretot estructures nervioses i vasculars que discorren en les foses i fissures cranials. Hi ha moltes causes de cefalea i la majoria són lleus i es poden tractar fàcilment amb medicacions, canvis com l’estil de vida o l’alimentació i el descans.
 • Lesions Musculars i Tendinosis
  Les lesions musculars i tendinoses són més freqüents en esportistes, però es poden produir en tot tipus de persones. L’envelliment de la població, així com l’augment de l’activitat esportiva en totes les edats associada a la cultura del temps de lleure, i als beneficis per la salut que genera, pot augmentar paradoxalment aquests tipus de lesions. Tanmateix en el món laboral també es poden produir aquestes lesions per sobrecàrrega i traumatismes repetitius.
 • Dolor Neuropàtic o Neuràlgia
  El dolor neuropàtic es produeix per l’alteració de les estructures del sistema nerviós central o perifèric. El dolor neuropàtic és molt diferent d’altres tipus de dolor i sovint es descriu com “elèctric” o amb sensació “d’agulles clavades”.
 • Dolor Orofacial
  Els dolors facials i cranials vénen vehiculats per febres aferents de primers nervis cervicals, nervi vagos, nervi glossofaringi i nervis occipitals. Quan els dolors vénen relacionats amb la boca o sensibilitat a la mandíbula, estem davant d’un dolor orofacial. Aquest és el resultat d’un impuls dolorós provocat per lesions en boca i cara, que és enviat al cervell a través d’una via comuna: el nervi trigemin.
 • Fibromiàlgia
  La fibromiàlgia produeix símptomes que inclouen des de dolor lleu a sever, dolor en les articulacions, punts sensibles en el cos, fatiga, espasmes musculars, rigidesa, dificultat per dormir, i la depressió. Aquests símptomes en general empitjoren quan el pacient està sota estrès o amb condicions climàtiques extremes.
 • Artrosis i Osteoartritis: Dolor Articular
  El dolor articular està provocat per l’artrosi i osteroartritis. En els darrers anys, es denota un increment d’aquest tipus de patologies degut a l’augment de les activitats esportives entre la població, però sobretot està estretament relacionat amb l’envelliment de la població. Aquesta causa comporta un augment de la prevalença de lesions de l’aparell locomotor. Així, són freqüents lesions articulars, però també musculars i estructures periarticulars com tendons, lligaments, èntesi, fàscies i aponeurosis.
 • Dolor Pèlvic i Perineal Crónic
  Les síndromes doloroses de la regió urogenital i rectal afecten greument la qualitat de vida del pacient que els pateix. Els símptomes són crònics i solen agreujar-se amb les relacions sexuals o al defecar. La incidència i prevalença pot estar subestimada perquè habitualment, els pacients s’abstenen de demanar consell terapèutic.
 • Cervicàlgia

  La cervicàlgia és un tipus de dolor freqüent. Sol estar provocat per problemes amb els discs intervertebrals,o bé les articulacions vertebrals.

  La cervicàlgia o cervocrobraquiàlgia amb una duració superior als 6 mesos afecta un 22% de les dones, i a un 16% dels homes. A més, aquest dolor està relacionat amb l’ocupació del pacient: treballant almenys 8 hores al dia davant de l’ordinador o conduint).

 • Dolor Miofascial, dolor crònic

  El dolor miofascial té una altíssima freqüència i prevalença. Es tracta de dolor originat en el múscul i la seva fàscia. Es caracteritza per un dolor regional sord, opressiu, profund i difícil de localitzar. Normalment s’identifiquen bandes de contractura als músculs afectats i punts dolorosos que desencadenen el dolor i que anomenem “punts gatell” o “punts trigger“. El dolor de tipus miofascial es pot irradiar en funció del múscul que està afectat, sense seguir una distribució metamèrica, sinó seguint un patró característic de cada múscul afectat.

  El dolor miofascial crònic sol produir-se quan un múscul o grup muscular treballa de forma anòmala de manera mantinguda per això és freqüent en determinats àmbits laborals en els quals es realitzen tasques repetitives o postures mantingudes.


 • patologias

Què estas buscant?

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

 • A qualsevol hora del dia
 • Sense esperes i molt fàcil
 • Tries l'hora que millor et va
 • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la