logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Tinc un petit bony al coll, què haig de fer?

Cada 15 de setembre se celebra el Dia Mundial del Limfoma, una jornada que pretén informar i sensibilitzar a la societat sobre aquest tipus de càncer de la sang.

Símptomes del limfoma

Els limfomes es presenten generalment com a ganglis limfàtics augmentats de grandària que, quan apareixen en zones accessibles com el coll, les aixelles o els engonals, es poden palpar evidenciant la seva grandària. Aquests bonys (adenopaties) no sempre són dolorosos.

Quan apareixen a zones menys accessibles poden passar desapercebuts, per la qual cosa el diagnòstic és més difícil i només s'aconsegueix quan apareixen altres símptomes que obliguen a realitzar estudis més exhaustius. Els símptomes del Limfoma poden variar depenent del tipus de limfoma, de la zona del cos que estigui sent més afectada i de la velocitat de creixement que tingui, sent aquests els més comuns:

Suors nocturnes abundants, febre i esgarrifances intermitents, picor, inflamació dels ganglis limfàtics al coll, les aixelles, engonals o altres àrees, pèrdua de pes, tos o dificultat per respirar (quan afecta el timus o els ganglis limfàtics al pit), inflor o dolor abdominal (manifestant-se com inapetència, restrenyiment, nàusees i vòmits), fatiga i anèmia.

No obstant això, no tot augment de gangli té el seu origen en un limfoma. Existeixen diverses infeccions i altres malalties que provoquen un augment de ganglis limfàtics. Per això, és important acudir a l'especialista i, en cas de dubte, realitzar una biòpsia.

Què és un limfoma?

El limfoma s'origina en el teixit limfàtic i afecta a les cèl·lules immunes anomenades limfòcits, que són un tipus de glòbul blanc. Durant el desenvolupament de la malaltia es produeix un minvament en el funcionament del sistema immune (les cèl·lules encarregades de la defensa de l'organisme).

Existeixen més de 60 tipus de limfoma depenent del tipus de cèl·lules immunes afectades. Aquests es classifiquen en dos grans grups: Limfoma Hodgkin (LH), Limfoma No Hodgkin (LNH), de cèl·lules B i de cèl·lules T.

Cada tipus de limfoma requereix diferents enfocaments de diagnòstic, avaluació i tractament. L'evolució i possibilitats de curació depenen cada cop més de la precisió d'aquest diagnòstic i de l'accés a un tractament adaptat. Per aquest motiu, el lema d'aquest any del Dia Mundial del Limfoma és "Coneix el teu subtipus".

El limfoma és un càncer particularment desconegut, sobre el qual ha d'augmentar el coneixement a nivell general, tant dels seus símptomes com de les seves característiques particulars. Segons l'Informe “2014 Global Patient Survey”, publicat per la Lymphoma Coalition, 7 de cada 10 persones no coneixien res d'aquesta malaltia fins que van ser diagnosticats, per la qual cosa més de la meitat dels afectats van esperar almenys 6 mesos per acudir al metge després d'experimentar-ne els primers símptomes.

Amb aquest article, el Centre Mèdic Rambla Nova ha volgut oferir-vos una breu pinzellada sobre aquesta malaltia el percentatge de curació de la qual va en augment gràcies als avenços en el seu diagnòstic i tractament. Davant qualsevol dubte o observació consulteu-nos.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue