logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Glaucoma, la ceguesa silenciosa

Segons dades de l'OMS, el glaucoma, que afecta més de 60 milions de persones a tot el món ja més de mig milió a Espanya, és actualment la segona causa de ceguesa. Es tracta d'una malaltia que no dóna símptomes el que fa que la meitat dels que la pateixen no siguin conscients, per això es coneix també com la ceguesa silenciosa. La major incidència de la malaltia es produeix a partir dels 40 anys: afectant un 2,1% de les persones entre 50 i 59 anys; a un 2,3% entre 60 i 69; percentatge que puja fins al 3,5% en els majors de 70.

El glaucoma és una malaltia neurodegenerativa caracteritzada pel dany en el nervi òptic per una intolerància a la pressió intraocular, que pot estar augmentada o fins i tot ser normal. El deteriorament progressiu de les fibres del nervi òptic sol conduir a la pèrdua del camp visual i, en els casos més greus, a la ceguesa.

No és possible prevenir l'aparició del glaucoma i causa de l'absència de símptomes fins a fases avançades, el diagnòstic sol ser tardà. No obstant això, hi ha tractament per frenar el seu avanç i minimitzar la pèrdua de visió, de fet s'estima que fins a un 90% de la ceguesa provocada pel glaucoma podria evitar-se mitjançant un diagnòstic precoç.

Per a això, és important acudir a revisions oftalmològiques de manera habitual, més encara en el cas de pertànyer a un dels perfils de risc: pacients amb antecedents familiars de glaucoma, diabètics, persones amb miopia magna i tota persona major de 50 anys.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue