logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Què són els omega 3?

Els omega 3 són àcids grassos que s'obtenen forçosament de la dieta i tenen un efecte preventiu davant les malalties cardiovasculars. Els omega 3 enriqueixen la llet, els formatges i tota mena d'aliments.

Estan de moda, però en realitat no se'n sap massa. De fet, fins l'any 1982 no es va descobrir la seva importància per la salut.

S'anomenen essencials perquè el nostre organisme no els pot sintetitzar i s'han d'obtenir forçosament de la dieta.

La dieta dels esquimals

Se sap que els omega 3 intervenen, entre altres aspectes, en la formació de la retina i del sistema nerviós. A més, aquestes substàncies, que provenen de l'àcid linoleic i formen part dels greixos, també tenen efecte vaso-dilatador i anti-agregant. D'aquí que protegeixin de la trombosi. Això es va descobrir en diversos estudis, en comprovar la baixa incidència d'infarts i malalties cardiovasculars entre els esquimals i es va relacionar directament amb la dieta que feien, molt rica en greix animal marí, que conté una gran quantitat d'omega 3.

Els aliments més rics en aquest tipus de greix son el peix i el marisc, i sobretot el peix blau (seitó, sardina, arengada, tonyina, truita) i alguns moluscs (cranc, gambes, musclos i ostres). És per això que cal incloure'l en la nostra dieta, almenys un parell de cops a la setmana.

Hem de dir que els greixos animals també contenen dosis mínimes d'omega 3. Per això caldria menjar molta quantitat de greix animal, amb les seves conseqüències, per obtenir l'aportació d'omega 3 necessària pel nostre organisme.

Respecte als vegetals, també contenen petites quantitats d'àcid linoleic. Només els fruits secs, especialment les nous, són una font significativa d'omega 3.


Cinc dubtes habituals
1. Cal prendre suplements d'omega-3 per cuidar-nos?

No cal cap suplement si seguim una dieta equilibrada, amb la dosi correcta de peix blau, fruites, verdures i oli d’oliva

2. Que podem menjar si no ens agrada el peix?

Una solució és incloure a la dieta oli de soja (ric en omega-3) i prendre dosis elevades de vegetals i de fruits secs, sobretot nous.

3. Es veritat que l’oli de bacallà també va bé?

És cert, l’oli de bacallà té una dosis molt alta d'omega-3 (20g/100cc), però cal anar amb cura perquè un excés tampoc és recomanable.

4. És bo prendre aliments enriquits amb omega-3?

No és necessari, exceptuant el cas de les persones que no mengen mai peix.

5. Els nadons que no prenen llet materna poden tenir carència d'omega-3?

Tot i que la llet materna és perfecta en aquest aspecte, les llets per a nens ja tenen les dosis suficients d'omega-3

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue