logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

L'Hepatitis

Hepatitis

El 28 de juliol de cada any, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i les organitzacions relacionades al tema commemoren el Dia Mundial contra l'Hepatitis, per tal de cridar l'atenció, la sensibilització i la comprensió de l'hepatitis viral i les malalties que provoca.

La paraula Hepatitis significa inflamació del fetge. Aquesta inflamació de fetge pot tenir moltes causes: alcohol, medicaments, intoxicacions, trastorns de la immunitat, però col·loquialment el terme hepatitis es fa equivalent a hepatitis vírica.

Hi ha diversos virus amb la capacitat d'habitar i danyar el fetge. Aquests virus, els més freqüents en el nostre medi, són l'A, el B i el C. El virus A es contagia per aigua i aliments. Els virus B i C es contagien per la sang o qualsevol objecte contaminat amb sang.

Les molèsties que pot tenir el pacient són molt variades, de vegades inaparents però les més freqüents són cansament, inapetència, nàusees, vòmits i de vegades coloració groga de la pell i mucoses, amb orina fosca i excrements pàlids.

En alguns casos la durada de la malaltia és d'unes setmanes (hepatitis aguda) i en ocasions pot durar més de 6 mesos o tota la vida (hepatitis crònica). L'hepatitis A, en el nostre medi, és denominada "la bona" ​​perquè mai es cronifica.

El tractament de les hepatitis agudes intenta únicament alleujar les molèsties del pacient. Les hepatitis cròniques en algunes ocasions, si es preveu una mala evolució, necessitaran un tractament antivíric que necessitarà una estricta valoració.

Un gran avenç en aquesta malaltia va ser l'aparició de les vacunes contra el virus A i B i la seva utilització massiva. Desgraciadament el virus C no disposa, de moment, de vacuna.

Enllaços d’interès:
Això és l'hepatitis (OMS)

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue