logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Dia Mundial de l'Alzheimer

El proper divendres 21 de Setembre es celebra el "Dia mundial de l'Alzheimer", data escollida per l'Organització Mundial de la Salut per a donar a conèixer la malaltia, compartir informació i fomentar la sensibilització de la societat, en general, i les institucions, en particular, sobre la malaltia.

La malaltia d'Alzheimer és una malaltia degenerativa del Sistema Nerviós Central, de causa desconeguda, que provoca un deteriorament progressiu de les funcions cognitives i trastorns de conducta, actualment, sense tractament curatiu.

Els tractaments acceptats per la comunitat científica són: el farmacològic, amb els inhibidors de l'Acetilcolinesterasa i la memantina com a tractaments d'elecció, i les teràpies no farmacològiques com l'estimulació cognitiva, la teràpia d'orientació a la realitat, les reminiscències o la musicoteràpia. Tots ells amb l'objectiu de retardar l'evolució de la malaltia, disminuir els símptomes conductuals i millorar la qualitat de vida del malalt i els cuidadors.

Tot i que la malaltia d'Alzheimer és la demència més freqüent i coneguda, la jornada pretén donar a conèixer i sensibilitzar a la societat d'altres demències menys conegudes com la demència Vascular, la Demència Fronto-temporal, o la demència associada a la malaltia de Parkinson.

Des del Servei de Neuropsicologia del Centre Mèdic Rambla Nova, volem sumar-nos a la iniciativa i oferim dues jornades de "consultes obertes" gratuïtes els dies 21 de setembre i 5 d'octubre de 17 a 20 h. per a totes aquelles persones que vulguin aclarir dubtes sobre la malaltia, o inclús realitzar un test cognitiu de cribratge.

Per a sol·licitar una consulta gratuïta sobre l'Alzheimer només heu de trucar al telèfon 977 25 00 00. Si ho preferiu, us truquem nosaltres. Només cal que ens doneu el vostre telèfon omplenant el formulari que trobareu en aquest link.

Recursos d'interés a internet:
• Confederación Española de Asociaciones de Familiares de personas con Alzheimer y otras Demencias (CEAFA): www.ceafa.es
• Associació de malalts d'Alzheimer de Catalunya: www.alzheimercatalunya.org
• Fundació Pasqual Maragall: www.fpmaragall.org
• Actes del Dia Mundial de l'Alzheimer: diamundialdelalzheimer.blogspot.com.es

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue