logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Roncar pot ser una malaltia

Roncar per si sol no és una malaltia, però si s'acompanya d'apnees o interrupcions de la respiració d'una durada de més de 10 segons, pot tenir conseqüències greus per a la salut.

La síndrome de l'apnea obstructiva del son és una patologia respiratòria que fa que la persona que la pateix no descansi durant les seves hores de son. Es caracteritza per la repetició d'episodis d'apnea en número superior a cinc per cada hora de son.

Causes

Lesions de la via aèria superior com la hipertròfia de les amígdales o de l'úvula (campaneta) o la presència d'un paladar flàccid.

També pot aparèixer acompanyant a altres malalties com l'obesitat o l'hipotiroïdisme i factors com el consum d'alcohol o la ingesta de sedants.

Afecta a un 2-4% de la població adulta. És més freqüent en homes de mitjana edat i, en el 60% dels casos, els malalts tenen problemes de sobrepès.

Símptomes

Les persones amb apnea obstructiva del son tenen somnolència diürna, fatiga crònica i alteracions respiratòries i cardiovasculars. S'adormen en moltes situacions com reunions de feina, llegint i mentre condueixen.

Diagnòstic

Habitualment és la parella del malalt la que ens explica les parades respiratòries i els roncs ja que el malalt no és conscient de la importància del problema.

El metge especialista valorarà la història clínica i farà una exploració exhaustiva per a descartar problemes anatòmics com els que hem descrit abans. També farà una espirometria, que permet detectar problemes obstructius de la via aèria superior.

El diagnòstic definitiu el farem amb una polisomnografia o estudi de son, que ens indicarà el grau de severitat per a indicar el millor tractament.

Tractament

Sempre indicarem canvis en l'estil de vida, com controlar el pes, no consumir alcohol i canviar la postura mentre dormim.

Des de fa quasi 30 anys, el tractament indicat és el CPAP, un generador de pressió contínua a la via aèria durant la nit, que es transmet a través d'una mascareta, impedint que aquesta es col·lapsi. L'efecte és ràpid i desapareixen els roncs i la somnolència durant el dia. Alguns malalts toleren més bé un altre tipus d'aparells anomenats Bi-Pap que creen dos nivells de pressió en cada respiració.

La cirurgia esta recomanada quan hi ha lesions com pòlips, hipertròfia de les amígdales o alteracions estructurals en la faringe, o bé quan la mascareta no és ben tolerada per l'existència d'algun problema a la via superior.

Altres dades

La síndrome d'apnea obstructiva del son pot donar complicacions a les persones que la pateixen. La hipertensió arterial esta present en el 50% dels pacients i és freqüent l'aparició d'arrítmies durant el son. També augmenta el risc de patir accidents cardiovasculars i cerebrovasculars, com l'ictus o l'infart de miocardi. La somnolència diürna augmenta el risc de patir accidents de trànsit o laborals. També és freqüent la impotència i la disminució de la libido.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue