logov5

Proves mèdiques

Els procediments són proves diagnòstiques i/o terapèutiques. No totes es realitzen al centre.

Fondoscòpia

Exploració amb l'oftalmoscopi del pol posterior i el fons de l'ull, que permet observar l'interior del globus i les estructures retinianes.

El fons de l'ull és la part posterior de la superfície interna de la retina. En estat normal, ofereix una coloració vermella ataronjada, més fosca en els individus bruns i més clara en els rossos per efecte d'una pigmentació més o menys abundant en l'epiteli de la retina i de la coroide.
L'exploració oftalmoscòpica comença per la papil·la òptica, que destaca en forma d'un disc circular o ovalat d'un color blanc rosat, envoltada per l'anell escleral de color blanc. Les artèries de la retina presenten un color vermell clar, són més fines que les venes i de direcció més rectilínia, mentre que les venes són més fosques, amples i notablement flexuoses. Un procediment que permet optimar la visualització dels vasos retinals és l'angiografia de fluorescència.
En el costat temporal de la papil·la hi ha la màcula lútia, en forma d'una taca circular fosca, pigmentària, en el centre de la qual pot observar-se un punt més clar que correspon a la fòvea central (reflex foveolar).
Entre les malalties objectivables amb l'examen del fons ocular, destaquen l'oclusió de l'artèria central de la retina, l'oclusió de la vena central de la retina, l'arteriosclerosi, la hipertensió arterial, la retinopatia diabètica, diverses hemopaties, l'edema papil·lar i la neuritis òptica *.

Si feu servir lents de contacte, procureu no posar-vos-les en les 24 hores prèvies a la prova.

(*) Font: Diccionari Enciclopèdic de Medicina. © Enciclopèdia Catalana, SA. 1997-2012.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue