logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Com evitar el cop de calor

Arriba l’estiu, una de les èpoques que tots esperem, fa bon temps, sol i molts fem vacances, però a vegades la calor pot ser un perill per la salut.

Les temperatures extremes i la calor excessiva produeixen una pèrdua de líquids i sals minerals que són necessàries per al nostre organisme i poden provocar deshidratació i descompensar malalties cròniques.

Si l'exposició a temperatures extremes és prolongada, es pot arribar a patir un cop de calor que es manifesta per temperatura alta, mal de cap, set, somnolència i fins i tot convulsions.

Hem de tenir especials precaucions per evitar els efectes de les onades de calor en els infants, persones més grans de 75 anys, persones amb malalties cròniques (diabetis, malalties cardiovasculars, respiratòries, malalts amb Alzheimer), persones que treballin a l'aire lliure i també en gent, que encara que siguin més joves, realitzin una activitat física intensa.

Com sempre, al Centre Mèdic Rambla Nova us volem ajudar amb alguns consells que podeu fer en cas d’onada de calor:

  1. Controlar la temperatura de casa: Tancar les persianes on toca el sol directament, obrir les finestres a la nit i fer servir ventiladors o aire condicionat per refrescar l’ambient
  2. Evitar el sol directe al carrer: No sortir al migdia durant les hores de més calor, fer servir roba lleugera, de colors clars i que no sigui ajustada, portar gorra o barret, caminar per l’ombra i portar aigua per veure sovint.
  3. Reduir les activitats físiques intenses.
  4. Ens hem d’hidratar freqüentment i vigilar l’alimentació: Quant fa calor el cos per líquid en forma de suor per això és important veure molta aigua, sucs de fruita, no prendre begudes alcohòliques i evitar els menjars molt calents.

Aquest son consells generals però molt especialment pels nadons i nens petits i per la gent gran i amb malalties cròniques, sobretot si viuen sols procurant visitar-los cada dia.

Que podeu fer si us trobeu amb algú que penseu que té un cop de calor
  1. Traslladeu-lo a un lloc fresc i a l'ombra.
  2. Estireu-lo amb les cames aixecades per afavorir la circulació de la sang.
  3. Mulleu-li la cara i el coll amb aigua freda.
  4. Si està conscient, intenteu que begui aigua o a poc a poc.
  5. En cas que no baixi la temperatura aviseu al servei d’emergències (112).

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue