logov5

Pruebas médicas

Los procedimientos son pruebas diagnósticas y/o terapéuticas. No todas se realizan en el centro.

Polipectomia endoscópica

Què és una polipectomia endoscòpica?
Quines aplicacions té?
Abans de la polipectomia
Com es realitza
Després de la polipectomia
Riscos possibles
Resultats
Procediments alternatius

Detall de pòlip al còlon

Què és una polipectomia endoscòpica?

La polipectomia endoscòpica és un procediment terapèutic ambulatori que permet l'extracció de pòlips mentre es realitza una endoscòpia (colonoscòpia o gastroscòpia), amb unes pinces especials per a aquesta funció i remetre la peça per a estudi histològic

Quines aplicacions té?

Quan s'han observat pòlips (cancerosos o benignes), aquest procediment permet la seva extracció evitant la cirurgia. [tornar]

Abans de la polipectomia

En cas de colonoscòpia, requereix la mateixa preparació prèvia que una colonoscòpia, per a assegurar que el budell estigui net per al seu examen. Aquesta preparació inclou, esquemàticament, una dieta per als quatre dies previs i l’administració d’un laxant la nit abans. Sense una preparació adequada, és molt possible que la intervenció s'hagi de repetir.

Si experimenteu irritació anal per causa de l'evaquació de femta líquida, us recomanem que apliqueu vaselina abans i que netegeu la zona amb tovalloletes humides enlloc de paper.

En cas de gastroscòpia, la preparació simplement consistirà en que el pacient estigui unes hores sense menjar.

Recordeu al metge les possibles medicacions que esteu prenent, especialment si sou diabètic/a, si preneu medicació per a la tensió arterial o per problemes de cor, o bé si preneu medicació que alteri la viscositat sanguinia (Aspirina, clopidogrel, etc.).

Si no podeu assistir a la cita o teniu algun dubte, si us plau, truqueu al 977250000 per a comentar-ho amb el personal del centre. [tornar]

Com es realitza?

Detall de colonoscopi PentaxLa intervenció es realitza mitjançant l’endoscopi, un tub flexible que s’introdueix per la boca o per l’anus i permet veure l’interior de l’aparell digestiu. Un cop arribem a l'interior de la zona en qüestió, es procedeix a l'extracció del/s pòlip/s.

Es fa amb sedació, de forma que el pacient no pateix cap tipus de dolor durant l’exploració.

El procediment dura entre 30 i 60 minuts. [tornar]

Després de la polipectomia

És habitual que després de la intervenció tingueu sensació de gasos i petits còlics, però aquests han de desaparèixer de seguida.

Normalment es pot reprendre la dieta habitual immediatament, però la resta de l'activitat normal es pot veure afectada durant el mateix dia de l'exploració. En aquest sentit, és interessant venir amb un acompanyant, ja que la medicació administrada pot alterar els vostres reflexos i capacitat sensorial. Durant la resta del dia heu d’evitar la conducció de vehicles o prendre decisions importants. Nosaltres us suggerim que descanseu tranquils després de l’exploració.

No prengueu Aspirina ni cap altre medicament antiinflamatori. En cas de prendre anticoagulants, consulteu amb el metge quan podeu reprendre la medicació.

Si en els dos dies següents teniu sagnat abundant, pas de coàguls o dolor abdominal, truqueu immediatament al metge. [tornar]

Riscos possibles

En general, la polipectomia endoscòpica és una prova segura, però els riscos són una mica més alts que en una exploració sense extracció de teixit. Les complicacions que poden sorgir durant l’exploració o posteriorment són molt rares (menys d’un cas per cada 1000 exploracions) i deriven de tres causes principals:

  1. Reacció adversa a la sedació durant l’exploració: flebitis (inflamació o irritació de la via venosa), reacció al·lèrgica (urticària, sibilància, anafilaxi), problemes càrdio-respiratoris (arrítmia, aspiració bronquial, respiració lenta o fins i tot aturada cardio-respiratòria).
  2. Sagnat local en el lloc d’extracció de la mostra (biòpsia) o d’extirpació d’un pòlip o altre teixit abdominal
  3. Perforació en la paret del tub digestiu

En aquests supòsits, podríeu patir distensió de l’abdomen, dolor, hipotensió, infecció, hemorràgia.

Aquestes complicacions poden requerir un tractament urgent i inclòs una intervenció quirúrgica.

En el moment de programar una exploració com aquesta, el metge us demanarà que signeu un full de consentiment i us facilitarà un telèfon de contacte per a emergències. En cas que presenteu dolor abdominal important, acompanyat de febre o d’hemorràgia rectal, en les hores o dies posteriors a la prova, heu de comunicar-ho el més aviat possible a l’especialista en Aparell Digestiu, a través del telèfon que us hauràn facilitat. [tornar]

Resultats

Un cop arribin els resultats del laboratori, el metge els revisara i els compartirà amb vosaltres.

Resultat negatiu – El resultat és negatiu si la mostra analitzada ha resultat benigne.

Resultat positiu – Una anàlisi es considera de resultat positiu si el metge considera que el pòlip és cancerós o pre-cancerós. Si és el vostre cas, haureu de seguir tractament oncològic. [tornar]

Procediments alternatius

L'única forma alternativa per a l'extracció de pòlips és la cirurgia. [tornar]

Buscador

Pedir Cita Online

Pedir Cita Online
Ventajas de la citación Online
 
  • A cualquier hora del día
  • Sin esperas y muy fácil
  • Eliges la hora que mejor te va
  • Puedes modificarla si quieres o cancelarla

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El proyecto del centro se gesta en 2009 cuando, partiendo de la idea original y en un proceso de análisis en que participan dos colectivos, se definen todas las vertientes del proyecto, técnicas y perceptivas, teniendo en cuenta las visiones del médico y el paciente del que tiene que ser este espacio de relación, donde la actividad médica tiene que lograr las máximas cuotas de satisfacción.

Instalaciones

footer2

Las 14 consultas se encuentran en un único espacio, en algunos casos dividido por una mampara opaca de vidrio que separa el propio despacho de la zona de exploración. Cada consulta cuenta con el equipamiento apropiado para el diagnóstico o el tratamiento propios de las especialidades que aloja.

Dónde estamos

footer3
---
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar con el centro

footer4
 

Per teléfono

Tel. +34 977 25 00 00 |
Por email
Contactar por formulario

Conecta con nosotros

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue