logov5

Actualidad del centro

El Centro Médico Rambla Nueva es el resultado del proceso de definición del espacio común entre las necesidades de los médicos y las de sus pacientes.

S'incorpora a CMRN el Dr. Fernandez Roig, Joan Albert, especialista en Nefrologia.

Què és la Nefrologia?

La Nefrologia és la especialitat mèdica que es basa en l’estudi de l’estructura i funcions del ronyó i en la prevenció, diagnòstic, tractament i seguiment de les seves malalties.
Les malalties del ronyó engloben un conjunt d’afeccions en les que s’implica el propi òrgan (per pròpia alteració d’aquest o de forma indirecta per altres malalties) o bé aquest condiciona l’aparició d’altres patologies en altres òrgans o sistemes.

Donat que s’evidencia un envelliment progressiu de la població, aquest s’ha vist associat a un increment de les malalties renals. La malaltia renal crònica (MRC) és un problema de salut pública important. Afecta aproximadament al 10% de la població adulta espanyola i a més del 20% dels més grans de 60 anys i, a més, està infra diagnosticada. A més, l’empitjorament de la MRC comporta un increment del risc cardiovascular.

No només en centra en l’òrgan en sí, donat que la MRC s'associa a altres malalties com la diabetis o la pressió arterial alta no controlades. Per tant, també es centra en el maneig adequat d’altres patologies.

Com sé que necessito que em visiti un Nefròleg?

La MRC és una malaltia lenta i silenciosa. La majoria de vegades no dóna manifestacions fins a etapes molt avançades i a vegades irreversibles. Tot i així, aquesta dóna pistes en les analítiques de sang i d’orina. Per tant, el més freqüent serà que el primer en adonar-se’n sigui el seu metge de capçalera o especialista, el qual li recomanarà una derivació a Nefrologia.

Tot i així, no només valorarem la funció del ronyó en les analítiques. També ens encarreguem de diagnosticar altres afectacions renals, com per exemple:

- Hipertensió mal controlada o en gent jove.
- Dany renal secundari a la tensió.
- Dany renal secundari a la Diabetis Mellitus.
- Litiasis renal.
- Presència de sang en la orina (hematúria) .
- Presència de proteïnes en la orina (proteïnúria).
- Pacients amb ronyó únic (monorrè).
- Malalties sistèmiques que afecten al ronyó (Lupus, Mielomes, Limfomes..)
- Teràpia Renal substitutiva: Hemodiàlisis, Diàlisis Peritoneal, Trasplant Renal.

Com serà la visita al Nefròleg?

El maneig del pacient de la consulta no es diferencia d’una consulta del seu metges de capçalera. Li formalitzarà preguntes enfocades a donar pistes sobre la probable causa de la seva malaltia renal i prendrà nota de les seves constants, principalment la tensió arterial, ja que és un factor molt associat al empitjorament de la MRC.

Per poder complementar l’estudi li sol·licitarà un conjunt de proves d’entre les que hi hauran:

- Analítica de sang completa
- Mostres puntuals d’orina
- Mostres d’orina de 24 hores
- Ecografia Renal.
- TAC abdominal

En determinades circumstancies, per poder filiar la causa serà necessari valorar si precisa sotmetre’s a una biòpsia renal, sempre i quan els estudis previs no siguin concloents o la orientació diagnòstica o precisi. Tot i així, si fos necessari es valorà amb vostè la indicació i la seva derivació al centre de referènci
Image
Fernandez Roig, Joan Albert

Buscador

Pedir Cita Online

Pedir Cita Online
Ventajas de la citación Online
 
  • A cualquier hora del día
  • Sin esperas y muy fácil
  • Eliges la hora que mejor te va
  • Puedes modificarla si quieres o cancelarla

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El proyecto del centro se gesta en 2009 cuando, partiendo de la idea original y en un proceso de análisis en que participan dos colectivos, se definen todas las vertientes del proyecto, técnicas y perceptivas, teniendo en cuenta las visiones del médico y el paciente del que tiene que ser este espacio de relación, donde la actividad médica tiene que lograr las máximas cuotas de satisfacción.

Instalaciones

footer2

Las 14 consultas se encuentran en un único espacio, en algunos casos dividido por una mampara opaca de vidrio que separa el propio despacho de la zona de exploración. Cada consulta cuenta con el equipamiento apropiado para el diagnóstico o el tratamiento propios de las especialidades que aloja.

Dónde estamos

footer3
---
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar con el centro

footer4
 

Per teléfono

Tel. +34 977 25 00 00 |
Por email
Contactar por formulario

Conecta con nosotros

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue