Esteu aquí

Inici » Les especialitats

Unitat de Flebologia

Unitat de Flebologia

Area: 
ANGIOLOGIA I CIRURGIA VASCULAR

La Unitat de Flebologia del Centre Mèdic Rambla Nova està dirigida pels Drs. Joan Segura i Carme Berga, especialistes en Angiologia i Cirurgia Vascular. L’objectiu d’aquesta unitat és el diagnòstic i tractament de patologies venoses, en el qual els metges de la unitat hi tenen una àmplia experiència.


La principal tècnica de diagnòstic és l’ecografia Doppler, que permet observar i analitzar el flux sanguini (velocitat i volum) i ajuda a diagnosticar patologies com la insuficiència venosa (en particular, les varius), les malformacions vasculars o les úlceres varicoses.


Per al tractament de les varius, la Unitat de Flebologia realitza de forma ambulatòria un procediment quirúrgic mínimament invasiu, la flebectomia ambulatòria, mitjançant el qual es poden eliminar petites varius de forma neta i definitiva. És un procediment senzill que no requereix hospitalització.


La pròpia unitat ofereix altres procediments, com la safenectomia o l’escleroteràpia. La safenectomia és l’extracció de la vena safena major o menor i de les seves ramificacions. L’escleroteràpia consisteix en la injecció d’un líquid terapèutic en l’interior d’un vas sanguini per la seva oclusió.

Les principals malalties que es diagnostiquen i tracten en la Unitat de Flebologia són les següents:


Insuficiència venosa crònica

És la malaltia vascular més extesa, que consisteix en una obstrucció gradual del retorn sanguini per les venes. Aquest trastorn es manifesta més clarament quan s’està dret, i la seva forma més habitual són les varius.


Malformacions vasculars

Són lesions benignes congènites que sovint no es manifesten fins al cap d’uns mesos del naixement, que no solen evolucionar fins que es produeix algun canvi sobtat, com un traumatisme, una infecció o algun canvi hormonal.

Les lesions petites i superficials tenen un tractament més senzill, gràcies a l’escleroteràpia, però les malformacions més profundes tenen un tractament més complex, que sovint només ofereix millores parcials.


Úlceres varicoses

Les ulceracions de les extremitats inferiors molt sovint tenen origen en problemes de varius (insuficiència venosa), com a efecte secundari del reflux de la sang, que genera hipertensió en els teixits, donant lloc a l’úlcera. El tractament pot ser més conservador (repòs, compressió i elevació de les cames) o més agressiu (escleroteràpia) en funció de la gravetat de la lesió.

Els principals procediments que ofereix la Unitat de Flebologia són els següents:


Flebectomia ambulatòria

Cirurgia mínimament invasiva en el qual s’extirpen les venes varicoses a través de petites incisions a la pell.


Safenectomia *

La safenectomia és el tractament tradicional quirúrgic de les varius, que consisteix l’extracció de la vena safena major o menor i de les seves ramificacions.


Escleroteràpia

L’ecleroteràpia consisteix en la injecció d’un líquid terapèutic en l’interior d’un vas sanguini per la seva oclusió. Això permet el tractament de malformacions vasculars petites i superficials.


(*) Procediment extern - Procediment ofert pels metges de Centre Mèdic Rambla Nova que es realitza en altres instal·lacions.

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.