logov5

Actualidad del centro

El Centro Médico Rambla Nueva es el resultado del proceso de definición del espacio común entre las necesidades de los médicos y las de sus pacientes.

Tu polen de abeja, cuando quieras, donde quieras

Les noves tecnologies ens permeten de vegades l'accés a la informació amb una immediatesa inusitada, amb un abast que sembla que s'estengui cada cop amb més fluïdesa pel temps i l'espai. Si diem que saber és poder... en medicina el saber és salut!

En qualsevol patologia, els consells ajustats al pacient i la seva situació poden ajudar a millorar el seu benestar, o almenys a millorar el seu pronòstic. Una dieta no es pot seguir si no es coneix, una activitat pot ser lesiva si, fins i tot amb esforç, es practica malament.

Els al·lergòlegs podem donar normes bastant precises per als pacients al·lèrgics als àcars. Sabem amb certa exactitud com es comporten en el seu hàbitat, que és tancat, i sobretot estàtic.

Molt més difícil és endevinar com estarà un determinat pol·len en un lloc i hora assenyalats. Quin pacient no vol conèixer el nivell del pol·len en la seva època d'auge? Els desplaçaments avui en dia són freqüents. Per oci o per treball, milers de pacients recorren distàncies, de vegades llargues i amb transports molt ràpids. Les mucoses no només són sensibles al pol·len total, si no també als canvis sobtats.

Fa temps que les societats científiques, de botànica –palinologia– i d'al·lergologia capten, registren i divulguen els nivells de pol·len. Aquests cada cop s'associen més a les previsions diàries del temps en els grans mitjans. També són de fàcil accés per Internet.

La darrera novetat, senzilla, barata i molt pràctica són les aplicacions per a telèfons intel·ligents (apps). Algunes estan vinculades a empreses comercials, altres a societats no científiques, però només algunes compten amb l'aval de les entitats oficials o societats científiques. És el cas dels exemples que mostrem a continuació, recomanats per la SEAIC (Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica) o pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que promou la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (RAC), que alhora depèn del Laboratori d'Anàlisi Palinològiques de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona).

Totes elles integren el registre actualitzat de gran nombre de pol·lens, o fins i tot fongs, per a una ubicació i data concreta. El mòbil es posiciona per xarxes i GPS i pot oferir al pacient la informació in situ i al moment dels vostres pòl·lens nocius. És, per dir-ho d'alguna manera, un captador de pol·len prop del vostre nas.

Alerta Polen (Inycom)
Patrocinat per lab. AstraZeneca, avalat per la SEAIC.
iPhone | Android | Blackberry | Windows | Symbian

Alergo Alarm (Almirall)
Patrocinat per lab. Almirall, avalat per la SEAIC.
iPhone | Android

Polen Control (Almirall)
Patrocinat per lab. Almirall, avalat per la SEAIC, permet mantenir un històric del pacient.
iPhone | Android

Polenes.com (SEAIC Comité de Aerobiología)
Versió mòbil de la web del Comité d'Aerobiologia de la SEAIC.
iPhone | Android

Al K. Polen (Lafosca)
Avalat pel Laboratori d'Anàlisis Palinològiques de la UAB.
iPhone | Android.

Buscador

Pedir Cita Online

Pedir Cita Online
Ventajas de la citación Online
 
  • A cualquier hora del día
  • Sin esperas y muy fácil
  • Eliges la hora que mejor te va
  • Puedes modificarla si quieres o cancelarla

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El proyecto del centro se gesta en 2009 cuando, partiendo de la idea original y en un proceso de análisis en que participan dos colectivos, se definen todas las vertientes del proyecto, técnicas y perceptivas, teniendo en cuenta las visiones del médico y el paciente del que tiene que ser este espacio de relación, donde la actividad médica tiene que lograr las máximas cuotas de satisfacción.

Instalaciones

footer2

Las 14 consultas se encuentran en un único espacio, en algunos casos dividido por una mampara opaca de vidrio que separa el propio despacho de la zona de exploración. Cada consulta cuenta con el equipamiento apropiado para el diagnóstico o el tratamiento propios de las especialidades que aloja.

Dónde estamos

footer3
---
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar con el centro

footer4
 

Per teléfono

Tel. +34 977 25 00 00 |
Por email
Contactar por formulario

Conecta con nosotros

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue