logov5

Actualidad del centro

El Centro Médico Rambla Nueva es el resultado del proceso de definición del espacio común entre las necesidades de los médicos y las de sus pacientes.

Invisalign: la ortodoncia invisible

En el marc de l'odontologia, l'ortodòncia ha experimentat importants avenços en els darrers anys. Una mostra del resultat d'aquests avenços és el sistema Invisalign®, un tractament d'ortodòncia invisible que es presenta com l'alternativa actual als tradicionals brackets.

Actualment hi ha aproximadament 650.000 tractaments d'Invisalign® acabats en consultoris privats a tot el món. És un producte aprovat per la FDA i compta amb els certificats TÜV i ISO, la qual cosa garanteix el seu rigor, seguretat i eficàcia.

Què és Invisalign®?

Invisalign® és un tractament d'ortodòncia d'última generació que combina la provada ciència ortodòntica amb la tecnologia informàtica tridimensional, que permet projectar el moviment a la dent.

Aquesta tecnologia permet visualitzar la planificació del tractament, des de la posició inicial de les dents fins a la posició desitjada al final del tractament, passant per totes les fases del procés.

Consta d'una sèrie de alineadors transparents i extraïbles, fabricats a mida, i creats per desplaçar de manera efectiva i progressiva les dents cap a la posició requerida per l'ortodoncista.

Cada alineador és capaç de moure 0,25 mm en la direcció adequada. Aquestes fèrules van aplicant forces sobre les dents per variar la seva posició, de la mateixa manera que ho faria un bracket.

Com funciona?

En primer lloc es visita l'odontòleg certificat Invisalign®. Durant la primera visita, l'ortodoncista estudiarà el vostre cas, us aconsellarà sobre la millor opció pel vostre tractament. Prendrà registres de les vostres dents i els enviarà juntament amb unes instruccions precises sobre el tractament a la central d'Align Technology, a Califòrnia, USA. Allà es procedeix a l'estudi de la boca del pacient. Aquest estudi es coneix com ClinCheck®. El ClinCheck® és una aplicació informàtica que permet a l'ortodoncista estudiar i dissenyar el tractament de cada pacient individualment en 3D. D'aquesta de manera, d'una manera virtual, les dents són col·locades progressivament fins a la situació ideal que haurien d'ocupar a la boca. Cada lleuger moviment es registra i, a partir d'aquest, un sofisticat sistema informàtic per mitjà d'un làser modela la fèrula o alineador, resultant una fèrula diferent cada vegada que es requereix un desplaçament. D'aquesta manera s'obté un nombre determinat de fèrules, cadascuna de les quals representa un estat del tractament. El nombre d'alineadors que necessiten depèn de la complexitat del tractament individual, varia en cada pacient i és depenent de la magnitud del moviment que es vol fer. Com més complicat sigui el tractament, major nombre de fèrules es requeriran, i major serà el temps del tractament, igual que amb els brackets.

Les imatges proporcionades simulen el moviment de les dents, segons les diferents fases per les quals passarà el tractament.

Què pot tractar amb Invisalign®?

Invisalign® pot tractar la major part de les maloclusions (tipus I, II i III) tant de pacients adults com adolescents. En casos de mossegades obertes, sobremossegada, d'apinyaments, de mossegades creuades, de dents separades (diastemes).

Invisalign® pot corregir els problemes habituals:
• L'apinyament de les dents es produeix quan no hi ha prou espai a l'arcada dental. Si es deixa sense tractar, l'apinyament dental pot produir malalties de les genives, ja que les dents són més difícils de netejar, i pot evitar que les dents desenvolupin les seves funcions amb normalitat.
• Les dents separades apareixen quan hi ha massa espai a l'arcada. La seva causa és genètica, dents petites respecte a la seva base òssia, creixement anormal dels maxil·lars, absència d'altres dents.
• La mossegada creuada està causada per un desenvolupament anormal de les arcades o una malposició dental. Aquesta alteració provoca un desgast anormal de les dents.
• La sobremossegada es presenta quan les dents superiors cobreixen significativament les dents inferiors. Això pot provocar alteracions en les genives i el desgast de les dents inferiors, així com problemes en les articulacions temporo-mandibulars.
• La protrusió passa quan les dents inferiors sobresurten per damunt de les dents antero-superiors. Normalment, està causada per un defecte del desenvolupament del maxil·lar superior, un excés de desenvolupament de la mandíbula o ambdues coses. La causa també pot ser la manca de dents superiors. Aquest problema pot impedir el funcionament normal de les dents anteriors o els molars, la qual cosa pot conduir al desgast de les dents. També pot ser causa de problemes molt dolorosos en mandíbula i articulacions.

Avantatges
Invisalign® vs. brackets

Transparents: Són pràcticament invisibles i no es nota que s'estigui seguint un tractament, de manera que permet somriure durant el tractament sense complexos.
Extraïbles: Es poden extreure per menjar, beure, rentar-se les dents i passar el fil dental.
A mida: Es fabriquen a mida per a les vostres dents, seguint el diagnòstic del vostre Ortodoncista.
Còmodes: No hi ha filferros ni brackets que puguin irritar les genives o l'interior de la vostra boca.
• Risc reduït de descalcificació i dany en la dent.
• Genives més sanes i millor higiene oral. Els estudis clínics han demostrat que, quan les dents estan adequadament alineades, les genives estiguin més ajustades al voltant de les dents1, el que pot millorar la salut de les mateixes. Com que l'avantatge més gran d'Invisalign® és la seva capacitat per corregir les dents eficaçment, és possible que la salut dels teus genives millori després del tractament Invisalign®2. A més, com que podeu rentar-vos les dents i utilitzar fil dental amb total normalitat amb Invisalign®, a diferència dels brackets tradicionals, podeu evitar més fàcilment l'aparició de càries i malalties relacionades amb les genives.
• Menys dolorosos que amb els brackets tradicionals.
• Els pacients poden veure el resultat final del seu tractament (ClinCheck®).
• Ideal per posicionar i aconseguir un adequat emplaçament de les dents per a posteriors restauracions o implants.
• Mínima necessitat d'utilització de metalls en boca.
• Ideal en pacients amb grans restauracions, implants, corones, etc. que impedeixen en moltes ocasions l'ús de brackets.
• Mínima aparició d'urgències.

Quant de temps dura el tractament?

La durada del tractament depèn del grau de moviment dental que es vulgui realitzar. Pot variar entre 6 mesos i 3 anys. A Europa hi ha disponibles tres tipus de tractament amb Invisalign®: Invisalign® lite, per a casos lleus, que duren entre 6 i 8 mesos, Invisalign® Full, entre 8 i 30 mesos; i Invisalign® Teen, per a adolescents entre 12 i 30 mesos. Aquests temps són aproximats i depenen en gran mesura de la col·laboració del pacient. Tots es recolzen en una simulació virtual en 3D, que mostra l'aspecte del somriure en finalitzar el tractament.

[1] M. A. Ong, H. L. Wang, y F. N. Smith, «Interrelationship between periodontics and adult orthodontics», J. Clin. Periodontol., vol. 25, nº. 4, pp. 271–277, abr. 1998.
R. L. Boyd y S. Baumrind, «Periodontal considerations in the use of bonds or bands on molars in adolescents and adults», Angle Orthod, vol. 62, nº. 2, pp. 117–126, 1992.
S. Zachrisson y B. U. Zachrisson, «Gingival condition associated with orthodontic treatment», Angle Orthod, vol. 42, nº. 1, pp. 26–34, ene. 1972.
[2] M. G. Taylor, S. P. McGorray, S. Durrett, S. Pavlow, N. Downey, M. Lenk, D. Oxford, C. Dolce, y T. T. Wheeler, «Effect of Invisalign® Aligners on Periodontal Tissues» (Efecto de los alineadores Invisalign® en el tejido periodontal), presentado en la 32ª reunión anual de la AADR, San Antonio (CA, USA), 2003.

Buscador

Pedir Cita Online

Pedir Cita Online
Ventajas de la citación Online
 
  • A cualquier hora del día
  • Sin esperas y muy fácil
  • Eliges la hora que mejor te va
  • Puedes modificarla si quieres o cancelarla

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El proyecto del centro se gesta en 2009 cuando, partiendo de la idea original y en un proceso de análisis en que participan dos colectivos, se definen todas las vertientes del proyecto, técnicas y perceptivas, teniendo en cuenta las visiones del médico y el paciente del que tiene que ser este espacio de relación, donde la actividad médica tiene que lograr las máximas cuotas de satisfacción.

Instalaciones

footer2

Las 14 consultas se encuentran en un único espacio, en algunos casos dividido por una mampara opaca de vidrio que separa el propio despacho de la zona de exploración. Cada consulta cuenta con el equipamiento apropiado para el diagnóstico o el tratamiento propios de las especialidades que aloja.

Dónde estamos

footer3
---
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar con el centro

footer4
 

Per teléfono

Tel. +34 977 25 00 00 |
Por email
Contactar por formulario

Conecta con nosotros

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue