logov5

Proves mèdiques

Els procediments són les proves diagnòstiques i/o terapèutiques que s'ofereixen al centre.

Gastroscòpia

Què és una gastroscòpia?
Quines aplicacions té?
Abans de la gastroscòpia
Com es realitza
Després de la gastroscòpia
Riscos possibles
Resultats
Procediments alternatius

Què és una gastroscòpia?

La gastroscòpia és una prova diagnòstica ambulatòria que permet la visualització directa de l’interior de l'esòfag, l'estomac i el duodè.

Quines aplicacions té?

Ens permet prendre mostres per a determinar el tipus de gastritis, la presència de bactèries a l’estomac o l’existència d’alguna intolerància alimentària (gluten). [tornar]

Abans de la gastroscòpia

La preparació simplement consistirà en que el pacient estigui unes hores sense menjar.

Recordeu al metge les possibles medicacions que esteu prenent, especialment si sou diabètic/a, si preneu medicació per a la tensió arterial o per problemes de cor, o bé si preneu medicació que alteri la viscositat sanguinia (Aspirina, clopidogrel, etc.).

Si no podeu assistir a la cita o teniu algun dubte, si us plau, truqueu al 977250000 per a comentar-ho amb el personal del centre. [tornar]

Com es realitza?

Detall de l'extrem distal d'un gastroscopi PentaxL’exploració es realitza mitjançant l’endoscopi, un tub flexible que s’introdueix per la boca i permet veure l’interior de l’aparell digestiu. Un cop arribem a l'interior de la zona en qüestió, es poden prendre mostres per a analitzar o extirpar algunes de les lesions que es puguin trobar.

Es fa amb sedació, de forma que el pacient no pateix cap tipus de dolor durant l’exploració.

El procediment dura entre 30 i 60 minuts. [tornar]

Després de la gastroscòpia

És habitual que després de la intervenció tingueu sensació de gasos i petits còlics, però aquests han de desaparèixer de seguida.

Normalment es pot reprendre la dieta habitual immediatament, però la resta de l'activitat normal es pot veure afectada durant el mateix dia de l'exploració. En aquest sentit, és interessant venir amb un acompanyant, ja que la medicació administrada pot alterar els vostres reflexos i capacitat sensorial. Durant la resta del dia heu d’evitar la conducció de vehicles o prendre decisions importants. Nosaltres us suggerim que descanseu tranquils després de l’exploració.

Si s'ha fet extracció de teixits, no prengueu Aspirina ni cap altre medicament antiinflamatori. En cas de prendre anticoagulants, consulteu amb el metge quan podeu reprendre la medicació.

Si en els dos dies següents teniu sagnat abundant, pas de coàguls o dolor abdominal, truqueu immediatament al metge. [tornar]

Riscos possibles

En general, la gastroscòpia és una prova segura. Les complicacions que poden sorgir durant l’exploració o posteriorment són molt rares (menys d’un cas per cada 1000 exploracions) i deriven de tres causes principals:

  1. Reacció adversa a la sedació durant l’exploració: flebitis (inflamació o irritació de la via venosa), reacció al·lèrgica (urticària, sibilància, anafilaxi), problemes càrdio-respiratoris (arrítmia, aspiració bronquial, respiració lenta o fins i tot aturada cardio-respiratòria).
  2. Sagnat local en el lloc d’extracció de la mostra (biòpsia) o d’extirpació de teixit
  3. Perforació en la paret del tub digestiu

En aquests supòsits, podríeu patir distensió de l’abdomen, dolor, hipotensió, infecció, hemorràgia.

Aquestes complicacions poden requerir un tractament urgent i inclòs una intervenció quirúrgica. Aquests riscos són una mica més alts quan la gastroscòpia es realitza amb extracció de teixits.

En el moment de programar una exploració com aquesta, el metge us demanarà que signeu un full de consentiment i us facilitarà un telèfon de contacte per a emergències. En cas que presenteu dolor abdominal important, acompanyat de febre o d’hemorràgia rectal, en les hores o dies posteriors a la prova, heu de comunicar-ho el més aviat possible a l’especialista en Aparell Digestiu, a través del telèfon que us hauràn facilitat. [tornar]

Resultats

El metge revisara els resultats de la gastroscòpia i els compartirà amb vosaltres.

Resultat negatiu – El resultat és negatiu si el metge no ha detectat cap anormalitat en la zona explorada.

Resultat positiu – Una gastroscòpia es considera positiva si el metge hi troba teixits anormals. Depenent de la gravetat del cas, el metge pot recomanar algun tractament mèdico-quirúrgic i probablement haureu de fer un seguiment. [tornar]

Procediments alternatius

El vostre metge us pot suggerir procediments alternatius per al diagnòstic, si existeix alguna contraindicació o hi ha altres raons per a evitar la gastroscòpia. Si sou reticents a sotmetre-us a una gastroscòpia, parleu amb el metge per a avaluar les alternatives, però recordeu que l'única forma alternativa de prendre mostres o eliminar teixits és la cirurgia. [tornar]

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue