logov5

Proves mèdiques

Els procediments són les proves diagnòstiques i/o terapèutiques que s'ofereixen al centre.

SportPlus

Avaluació genètica de rendiment esportiu avançat

La contribució de la genètica en el rendiment esportiu és coneguda des de fa temps, i influeix en la resposta individual a l'entrenament. Així mateix, els factors genètics també influeixen en la probabilitat de desenvolupar una malaltia cardiovascular (MCV), sent aquesta la primera causa de mort i d'hospitalització a la població espanyola.

Diversos estudis d'heretabilitat han revelat que els factors genètics contribueixen en un 20 a un 50% en la variació entre individus per a determinats trets relacionats amb el rendiment esportiu.

D'altra banda, la freqüència de persones asimptomàtiques, a risc de desenvolupar un esdeveniment cardiovascular, és elevada en la població espanyola. Això vol dir que la prevenció primària de l'ECV és especialment important.

Factors genètics de predisposició

El rendiment esportiu és el resultat de la interacció de múltiples factors que obren recíprocament, i que es classifiquen en ambientals i genètics. Els factors genètics són variacions en la seqüència de l'ADN (polimorfismes genètics), relacionats amb diferències individuals en trets importants per al rendiment esportiu.

Els factors de risc cardiovascular es classifiquen, per la seva banda, en modificables (tabac, alcohol, colesterol, etc.) i no modificables (edat, sexe, factors genètics, etc.). La presència de factors de risc cardiovascular genètics, no modificables, implica que els objectius terapèutics sobre els factors modificables han de ser més exigents.

Perfil genètic SportPlus

L'anàlisi genètica consisteix en l'avaluació de 119 polimorfismes genètics, els quals estan implicats en diferències individuals al rendiment esportiu ia les malalties cardiovasculars, com ara:

 1. Propietats de força i de resistència de les fibres i músculs esquelètics
 2. Resposta a diferents tipus d'entrenament esportiu (aeròbic o anaeròbic)
 3. Susceptibilitat a desenvolupar osteoartritis
 4. Susceptibilitat a desenvolupar lesions lligamentoses ia la lesió del tendó d'Aquil·les
 5. Susceptibilitat al risc coronari
 6. Susceptibilitat a: dislipèmia (cLDL, cHDL i triglicèrids), hipertensió, diabetis mellitus i trombosi
 7. Susceptibilitat a l'obesitat
 8. Susceptibilitat a la dependència a la nicotina

En conseqüència, la informació proporcionada és d'utilitat en la individualització i optimització del rendiment esportiu, així com també en la identificació d'aquells individus candidats a implementar mesures de prevenció de les malalties freqüents de l'esportista i de les malalties cardiovasculars.

En el cas d'altres malalties menys freqüents de l'esportista, però molt greus, com és la mort sobtada, caldrà recórrer a una bateria d'anàlisis genètiques específics, en funció de l'orientació de l'avaluació cardiològica.

Indicacions

El perfil genètic SportPlus està indicat en totes aquelles persones que vulguin:

 1. Mantenir i millorar el seu rendiment esportiu.
 2. Prevenir, en la mesura del possible, les lesions freqüents de l'activitat física
 3. Prevenir les malalties cardiovasculars

És aconsellable realitzar el present perfil genètic a partir de la majoria d'edat, igual que els altres estudis genètics preventius i predictius.

Requisits

Mostra: Sang total amb EDTA (2 tubs de 5 ml cada un) o saliva (2 kits Oragene-DNA OG-500).
Documentació: Consentiment Informat i Qüestionari Clínic (codi MPP6), imprescindibles.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

 • A qualsevol hora del dia
 • Sense esperes i molt fàcil
 • Tries l'hora que millor et va
 • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue