logov5

Proves mèdiques

Els procediments són proves diagnòstiques i/o terapèutiques. No totes es realitzen al centre.

Longitud Telomèrica

Avaluació de l'edat biològica

Els telòmers són els extrems dels cromosomes, i estan formats per repeticions en tàndem d'una seqüència (TTAGGG) d'ADN i proteïnes associades. La funció d'aquests és protegir els extrems dels cromosomes de les activitats de reparació i degradació de l'ADN, assegurant la correcta funcionalitat i viabilitat cel·lular.

Però els telòmers s'escurcen progressivament amb els successius cicles de divisió cel·lular. La telomerasa és l'enzim capaç de mantenir la longitud dels telòmers. Però les cèl·lules sanes produeixen poca o gens de telomerasa, pel que els seus telòmers s'escurcen progressivament fins arribar a una longitud críticament curta, la qual desencadena la mort cel·lular o la senescència replicativa (parada cel·lular irreversible).

Per tant, la longitud telomèrica és un dels millors biomarcadors del grau d'envelliment i de salut general de l'organisme, podent ser utilitzada per estimar l'edat biològica del mateix.

Mesuraments de la Longitud Telomèrica

La longitud telomèrica és heterogènia entre els diferents cromosomes d'una cèl·lula. Això implica que en l'avaluació de la mateixa serà necessari analitzar un elevat nombre de cèl·lules.

  1. Longitud telomèrica mitjana. Aquesta informació no és suficient per identificar l'escurçament prematur dels telòmers, ja que els petits canvis en el percentatge de telòmers curts no reflecteixen necessàriament en la longitud telomèrica mitjana.
  2. Telòmers críticament curts. L'evidència científica mostra que aquesta és la informació que es correlaciona amb l'envelliment.
Els nostres anàlisi de Longitud Telomèrica

La tecnologia d'anàlisi telomèric (TAT) de Life Length comprèn protocols validats capaços de determinar la longitud dels telòmers a nivell individual en mostres cel · lulars, mitjançant HT QFISH (FISH quantitativa d'alta capacitat) en nuclis en interfase. Això possibilita la mesura tant de la longitud telomèrica mitjana com el percentatge de telòmers curts.

Es tracta, doncs, de l'única tecnologia a gran escala al món que possibilita la quantificació de l'abundància de telòmers críticament curts.

Per això s'ha establert una extensa base de dades per a homes i dones, que permet determinar els diferents percentils de longitud telomèrica per a cada edat. I la tecnologia és tan precisa que possibilita obtenir mesuraments de telòmers amb una longitud mínima de 200 parells de bases, amb un coeficient de variació de només un 5%.

Utilitat de la Longitud Telomèrica

No tots els individus envelleixen a la mateixa velocitat, independentment que puguin tenir la mateixa edat cronològica. Per tant:

  1. És important disposar de biomarcadors que permetin estimar el grau d'envelliment i l'edat biològica de l'organisme, ja que això és un excel · lent indicador de l'estat de salut general.
  2. Aquesta informació serà d'utilitat per minimitzar el risc de desenvolupament prematur de malalties relacionades amb l'edat.
  3. L'estil de vida i la genètica són factors fonamentals que afecten la longitud dels telòmers ia la velocitat a la qual aquests s'escurcen. Així, modificacions dels factors d'estil de vida (macronutrición, micronutrició, estrès, son, exercici, tòxics, etc.) Aydarán al control de la salut.
Indicacions

L'anàlisi està especialment indicat en:

  1. Individus que vulguin gestionar proactivament la seva salut.
  2. Persones amb antecedents familiars de malalties cardiovasculars, autoimmunes, neurodegeneratives, càncer, etc.
Requisits

Mostra: 8 ml de sang total amb heparina liti estèril, en 2 tubs de 4 ml.
Documentació: imprescindibles consentiment informat (codi MPP9) i qüestionari clínic (a omplir ara: www.lifelength-questionnaire.com).

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue