logov5

Proves mèdiques

Els procediments són proves diagnòstiques i/o terapèutiques. No totes es realitzen al centre.

Cirurgia del nas (rinoplàstia)

Què és la rinoplàstia?
Qui és el candidat ideal per a sotmetre's a una rinoplàstia?
En què consisteix la cirurgia?
El retorn a la normalitat
Hi ha riscos? Hi ha garanties?
Cirurgia estètica del nas: resum

Què és la rinoplàstia?

La rinoplàstia és la cirurgia que modifica la forma del nas, i és un dels procediments quirúrgics més freqüentment realitzats en cirurgia plàstica. La rinoplàstia pot reduir o augmentar la mida del nas, canviar la forma de la punta o del dors, estrènyer els orificis nasals o canviar l'angle entre el nas i el llavi superior. També corregeix els problemes congènits, els traumatismes i alguns problemes respiratoris.

Si esteu considerant la possibilitat de sotmetre-us a una rinoplàstia, aquí obtindreu informació bàsica sobre la cirurgia, quan està indicada, com es realitza i quins resultats es poden esperar. No obstant això, és impossible que totes les vostres preguntes quedin contestades, ja que en gran part depenen de factors personals i de les preferències del cirurgià plàstic. Si no enteneu alguna cosa, consulteu al vostre cirurgià plàstic. [tornar]

Qui és el candidat ideal per a sotmetre's a una rinoplàstia?

Els candidats ideals per sotmetre's a una rinoplàstia són aquelles persones que busquen una millora, i no una perfecció absoluta, en la seva aparença. Si el vostre estat general de salut és bo, teniu una estabilitat psicològica, i sou realistes en les vostres expectatives, sereu un bon candidat. La rinoplàstia millorarà la vostra aparença i auto-confiança, però no aconseguirà que us sembleu a una altra persona o que us tractin de manera diferent. Abans de decidir si us fareu fer una rinoplàstia penseu què voleu aconseguir i discutiu-ho amb el vostre cirurgià plàstic.

L'edat també cal tenir-la en compte. La majoria dels cirurgians plàstics prefereixen no realitzar una rinoplàstia fins que no s'hagi donat l'"estirada", és a dir, fins als 14 o 15 anys en les nenes i una mica més per als nens. Tanmateix és important considerar els ajustos emocionals i socials dels adolescents, i estar segurs que són ells, i no els seus pares, els que volen sotmetre's a una rinoplàstia. [tornar]

Abans d'una rinoplàstiaAspecte després d'una rinoplàstia: el pacient presenta un nas més equilibrat

En què consisteix la cirurgia?

La rinoplàstia es realitza sempre en quiròfan, dins d'una clínica o hospital. Normalment, es roman a la clínica la nit després de la cirurgia, donant-se l'alta al dia següent.

La rinoplàstia pot realitzar-se sota anestèsia local més sedació, o el que és més freqüent, amb anestèsia general, depenent de la complexitat de la cirurgia i de les preferències del vostre cirurgià. Si es realitza amb anestèsia local més sedació, el pacient se sent relaxat i el nas i els seus voltants estan insensibles al dolor. Amb anestèsia general el pacient està adormit durant l'operació.

Una rinoplàstia sol durar entre 1 i 2 hores, encara que en casos complexos pot portar més temps. Durant la cirurgia, la pell del nas es separa del seu suport, format per os i cartílag, que és esculpit amb la forma desitjada. Finalment la pell és redistribuïda sobre aquest nou suport. Molts cirurgians plàstics realitzen aquest procediment des de dins del nas, fent unes petites incisions a l'interior dels orificis nasals, altres prefereixen fer una rinoplàstia oberta, sobretot per als casos més complexos, en què es realitza una petita incisió en la columel·la.

Quan es completa la cirurgia, es col·loca una escaiola de guix o altre material, que ajudarà a mantenir la nova forma del nas. També es col·loquen taps nasals en ambdós orificis per a evitar el sagnat i estabilitzar el septe nasal. [tornar]

Les incisions es realitzen a l'interior o a la base del nas, permetent remodelar els cartílags i ossos del nasResultat

El retorn a la normalitat

Després de la cirurgia, i sobretot durant les primeres 24 hores, podeu sentir la cara inflada, molèsties sobre el nas i mal de cap, que cedeixen amb medicació. Heu de romandre tombat amb el cap elevat durant el primer dia (excepte per a anar al bany). Notareu que la inflor i els hematomes al voltant dels ulls augmenten fins a assolir un màxim als 2 o 3 dies. Aplicant compreses fredes disminuirà la inflor i us trobareu millor. En qualsevol cas, us sentireu millor del que pugui semblar pel vostre aspecte. La majoria dels hematomes i de la inflor desapareixeran en unes 2 setmanes (una mínima inflor, pràcticament només perceptible pel vostre cirurgià, podrà durar uns mesos). És normal que durant els primers dies es produeixi un lleuger sagnat pel nas. No haureu de sonar-vos el nas amb força durant una setmana, més o menys, fins que els teixits cicatritzin. Si teniu taps al nas, aquests seran retirats en 1 o 2 dies, després us trobareu molt millor. Després d'una setmana, o com a molt dues, se us retirarà l'escaiola i els punts de la pell, si és que teniu.

La majoria dels pacients que es sotmeten a una rinoplàstia es troben bé en 2 dies, sent capaços de tornar a la feina o al col·legi en una setmana, més o menys. No obstant això, no s'han de fer algunes activitats fins que no passin algunes setmanes. Encara que el vostre cirurgià plàstic us proporcionarà instruccions concretes, algunes recomanacions són: eviteu activitats extenuants (jòguing, natació, fer flexions,...) durant 2 a 3 setmanes, eviteu cops al nas i prendre el sol durant 8 setmanes, renteu-vos la cara i apliqueu maquillatge amb cura. Podeu tornar a col·locar-vos lentilles tan aviat com vulgueu, però si porteu ulleres heu de prendre certes precaucions. El vostre cirurgià plàstic us anirà veient durant els mesos següents a la cirurgia per a veure l'evolució. Si tinguéssiu alguna molèstia entre visites o algun dubte sobre el que heu de fer o no, no dubteu a trucar-li. [tornar]

Hi ha riscos? Hi ha garanties?

Quan la rinoplàstia és realitzada per un cirurgià plàstic qualificat, les complicacions són infreqüents i de poca importància. No obstant això, sempre hi ha possibilitat de complicacions, com infecció, sagnat pel nas o reaccions a l'anestèsia. Es poden minimitzar els riscos seguint de manera acurada les instruccions del vostre cirurgià plàstic, tant abans com després de la cirurgia. De vegades, després de la cirurgia poden aparèixer petits puntets vermells sobre la pell, que són petits vasos trencats. Normalment són molt petits, però són permanents. No hi ha problemes relacionats amb les cicatrius, ja que les incisions són a l'interior del nas. Fins i tot en la rinoplàstia oberta la cicatriu és imperceptible. Aproximadament, en 1 de cada 10 casos cal realitzar una revisió quirúrgica per a corregir defectes menors. Aquests casos són impredictibles i ocorren fins i tot als pacients dels cirurgians plàstics amb més experiència. [tornar]

Els resultats

Durant els primers dies després de la cirurgia, quan la cara està inflada i amb hematomes, és fàcil oblidar-se de que el nostre aspecte ha de millorar i molts pacients es poden sentir una mica deprimits. És un sentiment normal. Dia a dia, l'aspecte millora i el pacient comença a sentir-se més content. En 1 o 2 setmanes, no semblarà que us hagueu sotmès a una cirurgia. La millora és progressiva i gradual, encara que una mínima inflor pot mantenir-se, sobretot a la punta, durant uns mesos. El resultat definitiu s'obté en 1 any aproximadament. [tornar]

Cirurgia estètica del nas: resum

La rinoplàstia és la intervenció quirúrgica que es practica per a corregir les deformitats del nas. Consisteix, fonamentalment, en modificar les estructures òssies i cartilaginoses nasals per a aconseguir una nova forma que millori l'harmonia facial. Quan, a més, es corregeix la desviació del septe nasal (envà nasal) per a millorar la funció respiratòria s'anomena rinoseptoplàstia.

L'operació, que es realitza habitualment amb anestèsia general o, en casos seleccionats, amb anestèsia local i sedació, comença abordant el nas a través d'incisions internes, de manera que no hi ha cap cicatriu externa visible. El cirurgià talla i modela els ossos i cartílags nasals per a aconseguir la forma desitjada. En algunes ocasions es realitzen, a més, unes incisions en la base dels orificis nasals. Per a ajudar a donar forma o sosteniment a la piràmide nasal és freqüent que s'utilitzin com empelts diferents teixits del propi pacient (cartílag, os) o, més rarament, materials sintètics.

Després de la intervenció, que sol durar una hora aproximadament, es col·loca un tamponament nasal que se sol retirar al dia següent, excepte si s'ha realitzat una septoplàstia. En aquest cas es deixa dos o tres dies. Així mateix, s'aplica sobre el nas una fèrula de guix que es manté durant una setmana.

És habitual cert edema postoperatori i la presència d'equimosis (cardenals) que solen cedir al cap d'una setmana. La major part dels pacients podran reincorporar a la seva vida normal en uns 8-10 dies.

No es pot emetre un judici sobre el resultat d'una rinoplàstia fins que no hagin transcorregut diversos mesos, fins i tot un any. Aquest és el temps que necessiten els teixits per a estabilitzar-se i les cicatrius per a realitzar el seu procés de maduració. La intenció de la rinoplàstia és que el "nou" nas no cridi l'atenció i s'integri plenament en el context general de la cara produint un conjunt harmònic i agradable, és a dir, que no es detecti que ha estat intervingut.

En alguna ocasió, ja sigui per greus alteracions anatòmiques inicials, per trastorns en la cicatrització dels teixits, per traumatismes postoperatoris, etc., no s'aconsegueix la perfecció del resultat (asimetries, irregularitats en el contorn nasal, etc.) per la qual cosa pot ser necessari un retoc quirúrgic que, en aquest cas, es realitzarà a partir dels sis mesos. [tornar]

Procediment extern - Procediment ofert pels metges de Centre Mèdic Rambla Nova que es realitza en altres instal·lacions.

La informació continguda en aquesta pàgina en cap cas pot, ni pretén substituir la informació que facilita de manera individualitzada el vostre cirurgià plàstic. En cas de dubte, el vostre cirurgià plàstic us proporcionarà els aclariments oportuns. Si esteu pensant en sotmetre-us a una intervenció de cirurgia plàstica o estètica, acudiu a un especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue