logov5

Les Malalties

Llista de malalties que es diagnostiquen i/o tracten al Centre Mèdic Rambla Nova. Properament anirem completant el contingut.

Sinus Pilonidal

Altres denominacions: Quist pilonidal o sacre.
Descripció

El sinus pilonidal és un quist localitzat al solc intergluti a la zona sacra que es caracteritza per la presència d’un orifici del qual surten un o diversos trajectes que poden desembocar en altres orificis als teixits que rodegen la zona, constituint el que es coneix per fístula sacrocoxíge. Actualment es considera que és una malaltia d’origen adquirit. S’inicia amb la infecció d’un folicle pilós a la regió sacra. La caiguda posterior del pèl dona lloc a l’aparició d’un orifici pel qual poden entrar altres pels ocasionats pel moviment de les natges. La introducció del pèl als teixits subcutanis provoca la formació d’abscessos.

Símptomes

En la majoria dels casos, la malaltia debuta com un abscés (inflamació amb pus) a la regió sacra. Si no es tracta, segueix un curs cíclic amb períodes silents en els quals el pacient té supuració ocasional i escassa, entre altres fases d’abscés. És més freqüent la seva aparició a la segona-tercera dècada de la vida i en homes.

Diagnòstic

El diagnòstic es realitza mitjançant l'exploració física pel seu cirurgià.

Tractament

No existeix la possibilitat de curació espontània ni tractament mèdic. El tractament és quirúrgic, sempre intentant que permeti una ràpida recuperació i sense recidives. A la seva fase aguda, en cas d’abscés, és recomanable el drenatge del material purulent, per a un segon temps, procedir a l’extirpació completa del quist i els trajectes fistulosos. El tractament definitiu variarà en funció de la mida del quist i dels trajectes fistulosos, és a dir del teixit a extirpar, es pot procedir a un tancament primari del defecte creat, o bé permetre un tancament per segona intenció, deixant la ferida oberta. Aquestes intervencions es realitzen amb anestèsia local associada a sedació (induint un lleuger son).

El tractament quirúrgic permet la curació de la malaltia.

Pronòstic

Mantenir la zona interglútea rasurada. Davant el dubte diagnòstic cal consultar el metge. El cirurgià us informarà de les diferents opcions quirúrgiques en cada cas particular.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue