logov5

Les Malalties

Llista de malalties que es diagnostiquen i/o tracten al Centre Mèdic Rambla Nova. Properament anirem completant el contingut.

Obesitat

Descripció

L'obesitat és una de les patologies més prevalents del nostre medi. Es caracteritza pel cúmul de teixit adipós de forma crònica i progressiva al nostre cos. S'acompanya de nombroses comorbilitats o patologies acompanyants, que perjudiquen de forma clara la nostra salut i la nostra qualitat de vida. Aquestes patologies són d'origen divers però en destaquen: Diabetis, resistència a la Insulina, Hipertensió arterial, síndrome de l'apnea del son, Hipercolesterolèmia, Infertilitat, predisposició a determinats processos tumorals, depressió, aïllament social, cardiopaties, processos trombòtics, esteatosi hepàtica, problemes de mobilitat, artropaties...

Símptomes

L'obesitat com a tal, i un cop descartat un procés endocrinològic, es caracteritza per un augment de pes progressiu que moltes vegades s'associa a un nivell d'exercici físic baix i a un desequilibri alimentari de base. Els símptomes són els derivats de tot allò que acompanya l'obesitat, citat anteriorment.

Diagnòstic

Actualment, tot i que no és un mitjà diagnòstic ideal, s'estableix com a eina l'anomenat IMC o Índex de massa corporal. S'expressa en kg/m2 i és el resultat de dividir el pes per la talla al quadrat. Els valors que sobrepassen els 25 kg/m2 es consideren valors de sobrepès. Valors iguals o superiors a 30 kg/m2 són criteris d'obesitat. L'obesitat mòrbida es defineix per un IMC major de 40 kg/m2. A tot això cal afegir sens dubte una valoració de la composició corporal mesurada per impedanciometria i que ens determinarà el percentatge de greix, de massa muscular, d'aigua i l'edat metabòlica. Tots ells tenen valors selectius tant per dones com per homes. La història clínica i els registres alimentaris completen el diagnòstic.

Tractament

El principal tractament es basa en canviar els hàbits dietètics, estimulant alhora el component motivacional, que és imprescindible en aquest procés de pèrdua de pes. Ens basem en dietes equilibrades, amb una pèrdua de pes lenta però segura, sense efecte rebot, mantinguda en el temps i que, en cas de necessitar ajuda extra, es poden convertir en dieta mixta (substituir algun àpat per un batut). El tractament de l'obesitat mòrbida, un cop descartades les causes endocrines, és quirúrgic.

Pronòstic

La pèrdua de pes és un procés lent. El pacient ha de ser conscient que en poc temps no pot perdre molts quilos. La baixa adherència al tractament i als controls periòdics són font d'abandonament del procés. Si el pacient està motivat i segueix els controls, veurà com mes a mes el seu pes va baixant i haurà reeducat els seus hàbits alimentaris. El pronòstic de pèrdua de pes després de la cirurgia és excel·lent.

Consells preventius

Estimular l'exercici físic com un recurs que anirà bé per baixar de pes i també per augmentar el component motivacional.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue