logov5

Les Malalties

Llista de malalties que es diagnostiquen i/o tracten al Centre Mèdic Rambla Nova. Properament anirem completant el contingut.

Pericarditis

Descripció

Es tracta d'una malaltia inflamatòria que afecta al pericardi, que és una membrana que envolta i recobreix el cor. Aquesta inflamació pot provocar amb certa freqüència l'acumulació de líquid al voltant del cor, el que anomenem embassament pericàrdic.

Moltes pericarditis estan causades pels mateixos virus que causen infeccions benignes de l'aparell respiratori o digestiu. No obstant, hi ha desenes de malalties que poden provocar pericarditis, i que cal descartar en els casos més greus (infeccions tuberculoses, malalties del teixit connectiu, neoplàsies, problemes renals...).

Símptomes

El símptoma més freqüent és el dolor al pit, i de vegades és difícil de diferenciar del dolor de l'infart. Sovint s'acompanya de febre i de certa dificultat respiratòria. Molts pacients han patit un procès infecciós benigne uns dies o setmanes abans del quadre de pericarditis.

Diagnòstic

El diagnòstic es basa en les característiques del dolor, les alteracions de l'electrocardiograma, l'auscultació d'un soroll cardíac característic anomenat "frec" i la presència (no sempre) de líquid al pericardi.

Tractament

La majoria de casos es tracten amb antiinflamatoris a dosis altes. També és important que el pacient faci repòs per a controlar millor la inflamació.

Pronòstic

El pronòstic és, en general, bo. La malaltia no sol deixar seqüeles. Els pacients que presenten embassament o líquid al pericardi necessiten una major vigilància.

Aproximadament un 25% dels pacients presenten al llarg del temps més d'un brot de pericarditis; s'anomena pericarditis recidivant.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue