logov5

Les Malalties

Llista de malalties que es diagnostiquen i/o tracten al Centre Mèdic Rambla Nova. Properament anirem completant el contingut.

Hipertensió arterial (HTA)

És l’elevació continuada de les xifres de pressió arterial, tant la sistòlica com la diastòlica. Es considera que una persona és hipertensa quan té repetidament xifres de pressió arterial igual o per sobre de 140 i/o 90 mm Hg.

Afecta el 20% de la població adulta i augmenta amb l’edat. Es dóna tant en homes com en dones, però a partir de la menopausa és més freqüent en dones. La HTA augmenta el risc de malalties dels vasos arterials, cardiovasculars, cerebrals i del ronyó.

Diagnòstic

Per al diagnòstic cal una visita mèdica a on es mesura la TA dues vegades en la primera visita i en tres visites consecutives per a fer el càlcul de la TA. En la primera visita es fa una anamnesi i exploració física exhaustiva.

Anamnesi
  1. Valoració dels antecedents familiars de factors de risc.
  2. Valoració d'antecedents personals com malalties renals, obesitat, tabaquisme.
Proves complementàries
  1. Anàlisi de sang.
  2. ECG.
  3. El Holter amb mapa de PA estarà indicat en pacients amb mal control, per a valorar el tractament i modificacions terapèutiques que calgui fer.
Tractament

La finalitat del tractament és aconseguir xifres de PA per sota de 140/90 mm Hg i, en cas de ser diabètic, per sota de 130/85 mm Hg.

Els punts bàsics del tractament de la HTA són:

  1. Reduir pes.
  2. Reduir el consum de sal.
  3. Fer activitat física regularment.
  4. Reduir el consum d’alcohol.
  5. Deixar de fumar.
  6. Medicació. En una part important dels pacients n'hi haurà prou amb modificar l’estil de vida que ja hem comentat. En altres pacients pot ser insuficient i caldrà recórrer a l’administració de fàrmacs.
Seguiment

En cas d’un bon control de les xifres de PA, una visita cada 3-6 mesos pot ser suficient.

Anualment caldrà fer una revisió mèdica completa.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue