logov5

Centre mèdic Rambla Nova

El programa del centre incorpora un àrea de recepció, 14 consultoris d’especialistes amb espais propis d’espera i una unitat de procediments on es realitzen endoscòpies i cirurgies ambulatòries.

APARELL DIGESTIU

L'especialitat d'aparell digestiu estudia els problemes originats en el tub digestiu: esòfag, estómac, intestí prim, còlon, recte i anus, i també els de fetge, vesícula biliar i pàncrees.

 

L'estudi de les malalties digestives és diferent en cada pacient, en funció del tipus de molèsties que presentin. Bàsicament consta d'una història clínica detallada que orientarà sobre el tipus de malaltia existent i d'unes exploracions complementàries que acabaran donant el diagnòstic.

Entre les exploracions complementàries, destaquen l'analítica convencional, les proves d'alè, la radiologia convencional, l'ecografia abdominal, la gastroscòpia, la colonoscòpia i, en alguns casos, la ressonància magnètica i el TAC.

L'ecografia abdominal -mitjançant ultrasons i sense cap efecte secundari per al pacient- permet estudiar el fetge, la vesícula, el pàncrees, la melsa i els ronyons. Qualsevol malaltia que alteri la morfologia d'aquests òrgans podrà ser diagnosticada.

L'endoscòpia digestiva actualment es fa sota sedació -si no hi ha cap malaltia que ho contraindiqui-, sense que el pacient noti cap molèstia. La Unitat d'Endoscòpia Digestiva és l'encarregada de programar i realitzar aquest tipus de proves, en coordinació amb les especialitats que les poden prescriure o les que poden dur a terme el posterior tractament, quan s'escau.

La gastroscòpia únicament requereix que el pacient estigui unes hores sense menjar. Una vegada sedat, s'introdueix l'endoscopi per la boca per estudiar l'esòfag, l'estómac i el duodè. És una pràctica habitual prendre'n una mostra per fer-ne una anàlisi, que permetrà determinar el tipus de gastritis, la presència de bacteris a l'estómac o l'existència d'intolerància a algun aliment, com el gluten.

A la colonoscòpia -també sota sedació-, el pacient necessita una preparació prèvia, avui dia bastant suportable, perquè l'intestí estigui net per permetre que s'examini. L'exploració permet l'estudi del recte, el còlon i, en alguns casos, els últims trams de l'intestí prim. És freqüent trobar-hi pòlips, en aquest cas es practica una polipectomia en el mateix acte.

Les colonoscòpies actualment es practiquen en moltes ocasions per descartar la presència de càncer de còlon o de lesions precanceroses en el grup de persones que es consideren de risc; d'aquesta manera, s'ha millorat el pronòstic de la malaltia.

Què estas buscant?

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue