logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Les malalties rares

Se les anomena malalties rares perquè les pateixen poques persones, perquè són poc freqüents i per tant poc conegudes.

A Europa es considera que una malaltia és rara quan la pateix 1 persona de cada 2.000.

Hi ha més de 7.000 malalties que s'ajusten a aquesta condició i el seu nombre augmenta alhora que ho fa el coneixement mèdic. En la literatura mèdica cada setmana es descriuen 5 malalties noves 1.

Malgrat que els pacients de cadascuna d'elles siguin pocs, el conjunt de persones afectades és molt elevat. S'estima que a Espanya hi ha més de 3 milions de persones amb malalties poc freqüents 2.

Les seves causes són molt variades

La majoria són d'origen genètic, però no és aquesta l'única causa. També poden ser adquirides, com les malalties infeccioses, auto-immunes o causades per un tòxic.

Poden afectar a qualsevol sistema del cos, i per això qualsevol metge de qualsevol especialitat està exposat a enfrontar-s'hi.

Es caracteritzen per ser cròniques i greus

Les pateixen persones de qualsevol raça, sexe i edat, tot i que el 50% dels pacients són infants.

Els símptomes poden ser progressius i portar el pacient a un greu empitjorament i a la mort. O estàtics, però igualment greus, convertint als qui les pateixen en malalts crònics amb necessitats mèdiques, socials i pedagògiques específiques per a cada malaltia.

Diagnòstic i tractament

La seva excepcionalitat fa que siguin difícils d'identificar i de diagnosticar i l'escàs nombre de pacients de cada malaltia fa difícil trobar tractaments farmacològics i no farmacològics eficaços. Reben per això el nom de malalties orfes.

Malgrat tot, en moltes d'elles el diagnòstic precoç i les atencions adequades milloren la qualitat i l'esperança de vida dels pacients.

Per a més informació:

  1. Orphanet 1, portal d'informació de referència sobre aquestes malalties, avalat per la Unió Europea.
  2. Orphan Europe Academy 3, important organisme dedicat a la formació d'especialistes en malalties rares.
Paper del neuropediatre

Més de la meitat apareixen en la infància i incideixen negativament en el neuro-desenvolupament dels infants que les pateixen i és el neuropediatre l'especialista adequat per a atendre'ls.

Per això la cartera de serveis de neuropediatria que oferim a CMRN inclou l'atenció de moltes d'aquestes malalties (síndrome d'Angelman, síndrome de Prader-Willi, neuro-fibromatosi tipus 1, malalties neuro-musculars, genètiques, metabòliques...).

Comptar amb un professional sensibilitzat i coneixedor del problema afavoreix el diagnòstic precoç i permet orientar adequadament cada cas, evitant patiments innecesaris.

(1) www.orpha.net
(2) feder.enfermedades-raras.org
(3) www.orphan-europe-academy.com

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue