logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Signes d’alerta en problemes de llenguatge en nens

Sovint els logopedes ens trobem en el dia a dia amb pares que ens consulten sobre la parla dels seus fills: "és que els nens de la seva classe parlen més...", o "el seu germà a la seva edat parlava més...".

Com podem saber si el nostre fill parla prou bé per a la seva edat? Tot seguit s’enumeren uns signes d’alerta a tenir en compte amb els nostres fills.

Fins als 2 anys

Fixeu-vos si no fa cas dels sorolls. Als 15 mesos encara no ha dit cap paraula. No es fa entendre (ni per sons ni per gestos). Pateix d’otitis sovint.

Cap als 2 anys i mig

Fixeu-vos si només fa servir paraules soltes. Sembla que no aprengui paraules noves. Sembla que no ens entengui el que li diem.

Cap als 3 anys i mig

Fixeu-vos si el nen no fa frases senzilles. No pren la iniciativa per comunicar-se. No entén frases relacionades amb temes familiars. Només l’entenen les persones més properes (pare, mare).

Cap als 4 anys i mig

Fixeu-vos si parla amb frases mal construïdes. No utilitza els articles i preposicions. Omet diverses lletres dins de la paraula ("a nina ta tota taua" per "la nina està sota de la taula"). Simplifica les paraules ("tota" per "pilota").

Cap als 5 anys

Fixeu-vos si no pronuncia tots els sons correctament. Canvia les lletres dins de les paraules. No sap explicar coses senzilles i recents.

Cada nen és un món i té la seva pròpia evolució. Si creiem que el nostre fill té dificultats, millor consultar al logopeda.

Font: Taula de Detecció de Signes d'Alerta en el Desenvolupament Comunicatiu elaborada pel Col·legi de Logopedes de Catalunya

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue