logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Hèrnia, què és i com es tracta?

Què és una hèrnia?

Una hèrnia és un defecte o debilitat de la paret abdominal per on es forma una protrusió del contingut de la cavitat abdominal, generalment nanses intestinals.

Quins tipus d’hèrnia existeixen?

Hi ha diversos tipus d’hèrnies ja que hi ha diverses zones de debilitat a la paret abdominal.

Les hèrnies més freqüents són:
• Hèrnia inguinal: la més freqüent (75% aproximadament), es nota una protuberància o bony a nivell de la regió inguinal.
• Hèrnia umbilical: protrusió pel melic.
• Hèrnia epigàstrica: protrusió a la línia mitjana de l’abdomen entre el melic i l’esternum.
• Hèrnia incisional: protrusió a travès d’una cicatriu prèvia. També és coneguda com eventració.

Per què es produeix una hèrnia?

Les hèrnies es produeixen en les zones dèbils de la paret muscular. Moltes surten desprès de realitzar esforços, encara que alguna també es produeix per l’augment excessiu de pes. En ocasions poden ser congènites, de naixement.

Quins són els signes-símptomes d’una hèrnia?

La majoria de les hèrnies produeixen molèsties. Els símptomes més freqüents són dolor o coïssor a la zona de l’hèrnia, en especial amb certs esforços encara que alguns pacients refereixen aquestes molèsties simplement al caminar.

El pacient nota sobretot, un bony que surt o augmenta de mida amb certs esforços. Quan progressa l’hèrnia sempre és fora.

Com es diagnostica una hèrnia?

La majoria de les vegades es diagnostiquen amb l’exploració física que el cirurgià realitza al pacient. Al mirar i palpar la zona, generalment quan es realitza algun esforç s’evidència la sortida de l’hèrnia. Al palpar la zona també es nota el defecte de la paret abdominal.

En algunes ocasions pot ser necessari realitzar alguna proba d’imatge com ecografia o TAC.

Com es tracta una hèrnia?

El tractament definitiu sempre és quirúrgic i consisteix en la reintroducció del contingut abdominal i reparació o reforç de la paret abdominal.

Per al reforç de la paret s’utilitza una pròtesi, coneguda com a malla, de material sintètic que ajuda a la cicatrització i reforç del defecte de la paret sense ocasionar tensió als teixits i permet una recuperació ràpida i còmoda.

En alguns casos aquesta intervenció es pot realitzar per via laparoscòpica.

Quina convalescència precisa?

La recuperació sol ser ràpida i varia en funció de cada pacient segons la seva edat, malalties associades, mida de l’hèrnia... El dolor postoperatori es controla amb analgèsics i és poc intens. Es recomana evitar fer esforços durant les primeres 4 setmanes.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue