logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Diagnòstic precoç del Càncer de Pulmó

El Càncer de Pulmó és un dels més freqüents i amb més mortalitat degut a la prevalença de l'hàbit tabàquic entre la població en general. El creixement de les cèl·lules tumorals al pulmó és ràpid, i d’aquí la importància del diagnòstic en les primeres fases de la malaltia.

Si parlem dels factors de risc, tot i que la causa encara és desconeguda, el tabac és el principal factor en el 90% dels càncers de pulmó en homes i en el 79% en dones.

Sabem que algunes malalties pulmonars cròniques poden augmentar el risc i tampoc podem obviar l’historia familiar i l’edat del malalt.

Malauradament, en les fases inicials el Càncer de Pulmó quasi no presenta símptomes ja que el pulmó no té terminacions nervioses sensitives. Així doncs, el tumor creix sense donar dolor ni altres alteracions mentre no envaeixi el bronqui, la pleura o s’estengui a altres òrgans, però en la seva evolució pot aparèixer tos persistent o canvis en la tos en els malalts amb malaltia pulmonar crònica, ofec o falta d’aire (dispnea), sang a l’esput, dolor al pit, veu ronca, cansament i pèrdua de pes sense causa aparent.

El diagnòstic es basa en una correcta Història Clínica del malalt, que ens orientarà a demanar les proves complementàries: radiografia de tòrax, anàlisis de sang, marcadors tumorals, TAC i broncoscòpia.

En alguns casos haurem d’ampliar les proves si pensem que el tumor pot estar envaint altres òrgans (PET scan, gammagrafia òssia).

Un cop diagnosticat el tumor, un equip multi-disciplinari (cirurgià toràcic, oncòlegs, internista, pneumòlegs i fisioterapeutes) valorarem la millor opció de tractament i seguiment en cada cas.

S’estan fent estudis multi-cèntrics amb TAC de baixa radiació en els malalts de risc que poden ajudar a diagnosticar el càncer en les primeres fases de la malaltia.

El pronòstic i la supervivència augmenta si es fa el diagnòstic precoç en les fases inicials que permeten fer tractament quirúrgic amb extirpació d’un lòbul pulmonar o bé de tot el pulmó, si cal, que poden ser curatius; en altres casos es pot fer quimioteràpia, radioteràpia, tractament amb làser o col·locació de pròtesis endobronquials.

Actualment es realitzen estudis moleculars de les cèl·lules per a descobrir certes mutacions genètiques en el tumor que ens permetran administrar tractaments més específics.

No dubteu en consultar si esteu dintre del grup de malalts amb factors de risc o en cas d’aparèixer símptomes com els descrits.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue