logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Sospites que algú té un ictus? La teva intervenció pot salvar-li la vida

El 29 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'Ictus. Una iniciativa impulsada per l'Organització Mundial de l'Ictus (OMI) que té com a objectiu sensibilitzar la població en la prevenció i el tractament d'aquesta malaltia, que cada any afecta més de 15 milions de persones arreu del món. Un ictus és una malaltia ocasionada per una alteració sobtada de la circulació de la sang al cervell. Aquesta alteració consisteix en el taponament o trencament d’una artèria, que fa que no arribi sang a una part del cervell o que aquest quedi negat de sang. Això provoca que les cèl·lules cerebrals morin. Actuar ràpidament és imprescindible per minimitzar o eliminar les seqüeles.

Aquests són els símptomes que ens poden ajudar a identificar un ictus:

 • Debilitat que afecta una banda del cos
 • Pèrdua de visió en un ull o parcial en tots dos
 • Pèrdua o dificultat de la parla
 • Pèrdua de força o paràlisi en un cantó del cos o de la cara
 • Pèrdua de sensibilitat en un cantó del cos o de la cara
 • Inestabilitat, desequilibri i incapacitat per caminar
 • Mal de cap molt intens i sobtat, no habitual

Si se sospita que una persona pot tenir un ictus, cal demanar-li que faci tres accions:

 1. 1. Somriure (per veure si hi ha asimetries en la mobilització de la cara)
 2. 2. Aixecar els dos braços (per constatar si hi ha debilitat o pèrdua de força)
 3. 3. Parlar (per veure si li costa o no se l’entén bé)

Si la persona no en pot fer alguna, cal avisar els serveis d'emergències trucant al 112. Hi ha tractaments que només són eficaços en les primeres hores de la malaltia. Com més temps passa entre l'inici dels símptomes i el diagnòstic, menys possibilitats hi ha de tractar l'ictus i més de presentar seqüeles permanents. Per això és fonamental per a l'atenció urgent avisar com més aviat millor els serveis d'emergències i explicar-los els símptomes.

La prevenció és clau

Tot i que hi ha factors de risc no modificables (com l'edat, el sexe i la genètica) hi ha factors que incideixen en el risc vascular que podem controlar. Els principals són la hipertensió arterial, el colesterol, la diabetis, l’obesitat, el sedentarisme, el tabac i l’alcohol. Per aconseguir un estil de vida saludable que redueixi el nostre risc vascular cal portar una alimentació sana i equilibrada, fer exercici físic i deixar el tabac.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

 • A qualsevol hora del dia
 • Sense esperes i molt fàcil
 • Tries l'hora que millor et va
 • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue