logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

A l’estiu diverteix-te, però fes-ho amb precaució

L’estiu és temps de festes majors, festivals de música, viatges amb amics i, en general, d’un augment de la nostra vida social i de canvis en les nostres rutines. Però això no vol dir que haguem de perdre de vista la nostra salut. Les conseqüències les podríem arribar a pagar durant la resta de les nostres vides.

Des del Centre Mèdic Rambla Nova us volem parlar d’un trinomi que ens preocupa especialment entre els joves: el consum de drogues i/o alcohol i les infeccions sexuals. Volem que aquest estiu t’ho passis d’allò més bé, que gaudeixis dels teus concerts favorits, que arribis a casa quan es faci de dia, que coneguis molts nois o noies i lligues amb ells... Però volem que tot això ho facis sense prendre riscos innecessaris i per això estem aquí per aconsellar-te i ajudar-te si ens necessites.

El consum de drogues no és un joc. El tabac i l’alcohol continuen sent les dues drogues més consumides i les que tenen la major part de les repercussions sanitàries, seguit del cànnabis i la cocaïna. En la nostra cultura, el consum d'alcohol està sovint associat a moments de celebració. Malgrat això, sabem que consumir, ja sigui cervesa, vi o qualsevol destil·lat, per sobre dels nivells considerats de risc pot perjudicar la nostra salut i causar problemes a tercers, per això convé prestar especial atenció a les circumstàncies que augmenten el risc de tenir problemes derivats del consum com són els accidents de trànsit i les pràctiques sexuals de risc que poden produir no només un embaràs no desitjat, sinó tota una sèrie d’infeccions de transmissió sexual greus (hepatitis A i B, SIDA, herpes genital, gonocòccia, sífilis...)

Aquí us oferim un seguit de consells per afrontar l’estiu sense córrer perills innecessaris:

  1. No preneu cap tipus de droga il·legal. Si ho feu, sobretot no conduïu ni feu pràctiques de risc.
  2. En general, procureu beure menys i, si pot ser, sempre per sota dels nivells de risc (a partir del consum de dues begudes com vi o cervesa o 1 destil·lat s’incrementen els perills, sobretot entre les dones, que tenen menys tolerància a l’alcohol).
  3. Coses que poden ajudar a no beure en excés són: alternar el consum de begudes no alcohòliques, menjar, beure a petits glops i assaborint-ho, i escollir preferentment begudes de baixa graduació.
  4. Diversifiqueu el vostre lleure amb activitats que no necessàriament comportin beure o prendre drogues: fer esport, anar al cinema, llegir, etc.
  5. Si una persona entra en coma etílic o pateix una gran borratxera, el primer que heu de fer es trucar al 112. Mentre arriben els serveis mèdics:

- No se li ha de donar alcohol ni cap medicament.
- S'ha d'intentar tranquil·litzar-la perquè pot estar agressiva. I cal evitar que caigui i pateixi fractures.
- Si està inconscient, se l'ha de mantenir amb el cap de costat perquè si vomita podria arribar a aspirar el seu propi vòmit i asfixiar-se.
- No s'ha d'abandonar mai ningú en aquestes condicions.
- S'ha d'abrigar la persona perquè, si no, podria arribar a morir.

Respecte a les malalties de transmissió sexual, l'única manera de prevenir les infeccions és evitant les situacions i els comportaments de risc:

  1. La utilització correcta del preservatiu masculí és el mètode preventiu més eficaç, ja que actua com a barrera.
  2. Altres mètodes anticonceptius de barrera com ara el diafragma, les esponges vaginals o els espermicides, la píndola, els pegats o les injeccions anticonceptives o el dispositiu intrauterí, no serveixen per a la prevenció de les infeccions. Si es volen evitar, convé utilitzar el preservatiu encara que s'estigui seguint algun altre mètode anticonceptiu.
  3. Actualment no hi ha vacunes per prevenir-les, excepte en el cas de les hepatitis A i B; la vacuna del virus del papil·loma humà és eficaç per a alguns tipus d'aquest virus i es recomana a les noies abans de l'edat d'inici de les relacions sexuals. Cal informar-se sobre aquestes vacunes al centre de salut.

I si malgrat tot, us heu passat amb l’alcohol, les drogues o heu practicat sexe sense protecció estem a la vostra disposició per ajudar-vos. No dubteu a consultar-nos.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue