logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Li fa mal l'esquena? Segui bé

Li fa mal l'esquena? Se li carreguen les cervicals? Potser no s'ha parat a pensar si la postura del seu cos en diferents moments del dia és l'apropiada. Tots hem de ser conscients que una correcta postura corporal redunda en un gran benefici per a la nostra columna i, a mitjà i llarg termini, en una menor incidència de problemes d'esquena.

La nostra columna està formada anatòmicament per tres curvatures molt importants: les lordosi cervical i lumbar, i la cifosi dorsal. Totes estan íntimament relacionades amb l'objectiu de mantenir un equilibri espinal i corporal global, i que la nostra bipedestació sigui econòmica i no necessiti esforç. En certa manera podríem dir que una corba compensa a l'altra, i que el resultat global és el d'una línia recta, un equilibri perfecte.

No obstant això, moltes situacions poden alterar aquest equilibri arribant algunes d'elles a necessitar intervenció quirúrgica. Per això és important que adoptem postures correctes al llarg de la nostra vida, per tal d'afavorir l'equilibri espinal i evitar l'aparició de problemes futurs.

Per exemple, hem de tenir en compte que si ens asseiem de forma incorrecta, sense l'esquena ben recolzada, estem provocant una extensió lumbar excessiva que ens força a adoptar una flexió cervical compensadora exagerada. Posicions prolongades d'aquest tipus poden causar dolor lumbar i, sobretot, dolor cervical a causa de la sobrecàrrega muscular o per afavorir la degeneració dels discos. També, asseure'ns en una cadira amb massa reclinació comporta un augment de la cifosi toràcica i, per tant, de l'extensió cervical compensadora el que a llarg termini carrega la musculatura extensora cervical posterior provocant dolor. Segons recull un estudi realitzat per l'Escola de Fisioteràpia de la Universitat d'Otago (Nova Zelanda) i publicat a la prestigiosa revista Spine, el consell seria seure amb el respatller entre 90º i 110º, i amb la columna recolzada; en angulacions superiors (no recomanades) hem de col·locar un suport lumbar. ¿I quan estem dempeus? És important ocupar-nos de què la nostra postura corporal afavoreixi l'equilibri espinal.

En tot cas és fonamental enfortir -mitjançant l'esport- la musculatura de la nostra columna, ja que serà la nostra millor aliada a l'hora de mantenir la millor postura. A més, són molt aconsellables els canvis posturals freqüents no només per evitar la sobrecàrrega muscular, sinó perquè s'ha comprovat que mantenir durant molt temps la mateixa posició produeix canvis anatòmics a la columna com una hipertròfia (augment) de la mida de les articulacions interapofisàries (trucades també facetes), podent donar lloc a la síndrome de dolor facetaria lumbar.

No és l'únic

Està demostrat que una correcta postura corporal aporta molts més beneficis a les persones: millora la percepció que tenim de nosaltres mateixos i la que tenen els altres de nosaltres. Això fomenta una major confiança i seguretat en un mateix, el que fa que augmenti en el nostre cervell la secreció d'hormones i els neurotransmissors i, en conseqüència, millori la nostra capacitat intel·lectual (inclosa la memòria).

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue