logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Cataractes, ha arribat el moment d'operar-me?

El cristal·lí és una lent biconvexa la funció de la qual és enfocar els objectes situats a diferents distàncies. Les cataractes sorgeixen quan el cristal·lí va perdent transparència i es torna opac i el tipus més freqüent és la cataracta relacionada amb l’edat. La prevalença d’aquest problema oftalmològic és del 50% entre els 65 i els 74 anys i del 70% per sobre dels 75 anys. El principal símptoma de les cataractes és la pèrdua progressiva de l’agudesa visual i la dificultat per apreciar els colors. A poc a poc, el pacient comença a trobar-se amb problemes per realitzar certes activitats com llegir i conduir, especialment quan és de nit, ja que els enlluernaments es tornen freqüents. Davant d’aquests símptomes és fonamental acudir a un oftalmòleg amb experiència en aquesta matèria per rebre un diagnòstic precís.

L’única alternativa de tractament per a les cataractes és la cirurgia. La simplificació de les tècniques quirúrgiques, unida a la recerca de la millor qualitat de vida per als pacients, ha donat lloc a un canvi en els criteris a l’hora d’indicar l’operació. Fa alguns anys, es recomanava al pacient esperar a tenir una cataracta molt avançada per poder realitzar la intervenció quirúrgica amb un menor risc. Actualment, l’operació es realitza el més precoçment possible, una vegada que el pacient comença a percebre un deteriorament de la seva qualitat de visió. D’aquesta manera, els llargs períodes d’espera i amb un deteriorament visual progressiu que desemboquen en una intervenció complexa i amb un postoperatori complicat, han donat pas a una intervenció que es realitza quan més aviat millor i que dura uns deu minuts, amb un postoperatori breu i suportable que permet al pacient una ràpida restauració d’un bon nivell visual.

La cirurgia de cataractes és la intervenció més freqüent en l’àmbit de l’oftalmologia. Es calcula que cada any es realitzen a Espanya prop de 400.000 operacions d’aquest tipus. Actualment, la facoemulsificació és el mètode més habitual i més fiable per al tractament d’aquesta malaltia. Aquest procediment consisteix en la utilització d’ultrasons per dissoldre i extreure el cristal·lí i substituir-lo per una lent intraocular artificial que fa la seva mateixa funció, que dura tota la vida i no perd transparència.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue