logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Què és una eventració?

També coneguda com a hèrnia incisional, és una hèrnia que es produeix a nivell de la cicatriu d’una cirurgia abdominal prèvia. La més freqüent es dona a nivell de la línia mitjana de l’abdomen, encara que també pot aparèixer en cicatrius d’altres intervencions com casaries, apendicectomies o cirurgia renal.

La seva freqüència d’aparició oscil·la des d’un 10% a fins a un 40%. S’han descrit factors de risc com l’obesitat, tabac, malalties relacionades amb la formació del col·lagen, infeccions de ferida quirúrgica, o malaltia respiratòria crònica.

Quins símptomes dona una eventració?

Apareix com una profusió a nivell de la cicatriu quirúrgica, més evidenciada quan es realitza un esforç, com aixecar-se o carregar un pes.

Pot donar dolor abdominal, nàusees i vòmits, i empitjorament de la qualitat de vida a l’impedir realitzar els moviments habituals i un empitjorament de la imatge corporal.

Si no es tracta una eventració, pot augmentar de mida o complicar-se ocasionant una oclusió intestinal o un estrangulament de l'hèrnia.

Com es diagnostica una eventració?

El principal mètode diagnòstic és l’exploració física que el cirurgià realitza a la consulta.

Aquesta exploració es complementa habitualment amb una exploració radiològica (ecografia o TAC) que ens permet determinar les dimensions de l’hernia i planificar el seu tractament definitiu.

Quin és el tractament de l’eventració?

El tractament de l’eventració és quirúrgic. S’ha de realitzar una intervenció que permeti tancar el defecte existent a la paret abdominal i una reconstrucció dels músculs de la paret abdominal que permeti recuperar la seva funcionalitat.

En aquestes intervencions s’utilitza habitualment una pròtesi (malla) de material sintètic que reforça la reparació realitzada i ajuda a una millor cicatrització dels teixits. Està demostrat que la col·locació de la malla disminueix significativament la recurrència de l’hèrnia i no produeix complicacions postoperatòries.

Com és el postoperatori de la cirurgia de l’eventració?

El postoperatori pot necessitar algun dia d’ingrès per a control de la ferida i recuperació física. En eventracions petites es pot realitzar el tractament sense ingrès.

El lleu dolor que pot ocasionar es controla perfectament amb la correcta pauta analgèsica.

És important evitar realitzar esforços físics durant 30 dies per a permetre la correcta cicatrització.

El pronòstic és molt favorable permetent la recuperació de les activitats quotidianes.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue