logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

L'otitits aguda

L'otitis aguda és una de les causes més freqüents de les visites a urgències en l'àmbit de l'otorinolaringologia. L'otitis és la inflamació i infecció de l'oïda. Pot ser agudes (d'instauració ràpida) o crònica (de mesos d'evolució). Segons la seva localització, les otitis agudes poden ser externes o mitjanes.

A l'otitis externa aguda (OME) la inflamació o infecció afecta la porció més externa de l'oïda, és a dir, al conducte auditiu, es pot estendre cap al pavelló auricular.

Aquest tipus d'otitis és més freqüent en l'època d'estiu i moltes vegades va relacionada amb els banys en piscines a causa que és una infecció de la pell del conducte per un bacteri o fong.

Els símptomes més freqüents són dolor o picor, supuració de l'oïda, sensació de taponament i alteració de l'audició.

El tractament d'aquest tipus d'otitis consisteix a antiinflamatoris i analgèsics per al dolor i antibiòtic tòpic en gotes. En el cas que sigui una infecció més extensa, s'afegirà antibiòtic per via oral. Així mateix, és important evitar l'entrada d'aigua a l'orella així com la manipulació del mateix, ja que podria empitjorar la infecció.

En segon lloc, ens referim a otitis mitjana aguda (OMA) quan afecta l'orella mitjana, el qual es troba localitzat després de la membrana timpànica. A diferència de l'otitis externa, l'otitis mitjana és més freqüent durant l'hivern, ja que la seva causa més freqüent és la infecció de la via aèria superior.

La trompa d'Eustaqui (ET) comunica la porció més alta de la faringe amb l'oïda, i té com a funció "ventilar" o equilibrar la pressió a l'interior de l'oïda amb la pressió atmosfèrica. A vegades, la TE es veu bloquejada a causa de refredats de vies altes, al·lèrgies, presència d'un teixit adenoide de grans dimensions o altres processos inflamatoris. Aquest bloqueig produeix una disfunció de la mateixa, el que facilita l'acumulació de moc en l'orella mitjana i una posterior infecció del mateix. Això es relaciona amb què l'OMA sigui més freqüent en la infància, ja que en aquesta edat la TE és més propensa a obstruir per la seva específica anatomia.

Els símptomes més freqüents són el dolor -que en nadons pot produir irritabilitat i plor inconsolable-, febre, sensació de taponament i alteració de l'audició. A vegades s'observa la sortida de mucositat o secreció purulenta procedent de l'oïda, provocada pel trencament del timpà, que es relaciona amb què el pacient nota un ràpid alleujament del seu dolor. Aquestes perforacions de la membrana timpànica solen tancar-se de manera espontània.

El tractament de les OMA va enfocat principalment a pal·liar el dolor mitjançant analgèsics i antiinflamatoris. La utilització d'antibiòtics per via oral s'ha d'estudiar per part del metge en funció de la simptomatologia, edat i estat general del pacient. En cas de complicacions o en otitis mitjana aguda de repetició s'estudiarà l'opció quirúrgica que consisteix en la col·locació d'un va tenir de ventilació o drenatge transtimpànic.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue