logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

21 de Setembre, Dia Mundial de l'Alzheimer: Consulta gratuïta

Com cada any, el proper 21 de Setembre se celebra el "Dia mundial de l'Alzheimer". La finalitat d’aquesta jornada mundial és donar a conèixer i sensibilitzar la societat, en general, i les administracions, en particular, sobre aquesta malaltia.

Dins les demències, la malaltia d'Alzheimer és la més freqüent. Entorn el 60-70% de casos corresponen a aquesta patologia, seguida de la Demència Vascular, i en menor grau la demència Fronto-Temporal, o altres com la demència per Cossos de Lewy.

Els símptomes inicials de la malaltia Alzheimer acostumen a ser els oblits, la repetició de preguntes o temes de converses, l’ empobriment del vocabulari, o les dificultats en tasques prèviament apreses com cuinar, també els canvis de comportament o emocionals subtils com el desinterès per aficions o els canvis d’humor, poden ser indicis de què alguna cosa està passant.

L’avaluació cognitiva feta per un especialista en Neuropsicologia permet diferenciar els canvis cognitius associats a l’envelliment dels propis de la malaltia, de la mateixa manera que permet diferenciar el tipus de demència i la fase en què ens trobem.

A una avaluació neuropsicològica es passen tests i escales cognitives per avaluar el funcionament de l’atenció, l’aprenentatge/memòria, el llenguatge, les funcions viso-espaials com el dibuix, i les més complexes, les funcions executives de planificació, organització o flexibilitat mental. El rendiment de la persona es compara amb el de per persones del seu grup d’edat i nivell d’escolaritat.

Encara que es desconeix la causa que inicia els processos tòxics i de mort cel·lular al cervell i de no disposar de tractament curatiu en l’actualitat, els principals avenços s’estan donant en el diagnòstic precoç. Ja fa uns anys que se sap que els canvis patològics al cervell comencen uns 20 anys abans que es manifestin els símptomes de la malaltia (fase preclínica). D’igual interès clínic és la fase prodròmica, el deteriorament cognitiu lleu (MCI) on, tot i els símptomes, la persona encara pot dur una vida independent.

El tractament actual va dirigit a endarrerir el deteriorament cognitiu combinant la teràpia farmacològica amb les intervencions d’estimulació cognitiva i la formació dels cuidadors.

En espera d’un augment de la prevalença de les demències associat al progressiu envelliment de la població, principal factor de risc, les tendències actuals van enfocades a la detecció precoç, i fomentar els factors protectors per a la demència com són dur uns hàbits de vida saludables controlant el risc vascular, i dur una vida intel·lectual i socialment activa.

Per sol·licitar una consulta gratuïta per aclarir dubtes de la malaltia podeu trucar al 977 25 00 00, o bé enviar el següent formulari fent clic aquí.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue