logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Lactància materna

La llet materna és el millor aliment per al lactant durant els primers mesos de vida, proporcionant tota l'energia i els nutrients que necessita durant els primers mesos de vida i segueix aportant-los almenys la meitat de les seves necessitats nutricionals durant la segona meitat del primer any i fins a un terç durant el segon any de vida.

És molt important per al seu adequat creixement i desenvolupament físic i des del punt de vista afectiu li assegura l'establiment d'un gran vincle mare-fill. A més de protegir el nadó de malalties infeccioses i cròniques.

L'OMS recomana la lactància materna exclusiva durant sis mesos, la introducció d'aliments apropiats per a l'edat a partir de llavors, i el manteniment de la lactància materna fins als 2 anys o més.

El gran avantatge de la llet materna ve determinat especialment per la seva composició, que s'adapta a les necessitats del lactant i varia al llarg de la lactància, al llarg del dia, i fins i tot al llarg de cada presa.

El calostre és la primera llet, és més groguenca conté gran quantitat de proteïnes i immunoglobulines (substàncies anti infeccioses) i aporta gran quantitat de calories en petit volum. És l'aliment ideal per als primers dies, ja que la mida de l'estómac del nadó és petit i necessita realitzar preses freqüents de poca quantitat.

La composició de la llet també canvia durant la presa. A la primera part de la presa, la llet conté més aigua i sucre, així satisfà la set del nadó. Després, augmenta gradualment, el seu contingut en greix, aportant més calories que sadollen la criatura. Per això és important i recomanat que el nadó acabi de mamar d'un pit abans d'oferir l'altre. És aconsellable començar cada presa pel pit del qual no va mamar o del que va mamar menys en la presa anterior.

A partir del primer dia de vida que és habitual és que el lactant mami sovint, unes 8-12 vegades al dia o més i que les preses siguin irregulars i més freqüents a la nit. El principal estímul per a la producció de llet és la succió del nen i el buidatge del pit, per això, com més vegades mami més quantitat de llet es produirà. La llet no es gasta, com més pren el nadó, més produeix la mare.

És important oferir el pit a demanda, sempre que el nadó ho requereixi i tot el temps que vulgui.

El nadó sa que mama adequadament i a demanda, no necessita altres líquids diferents de la llet materna.

La dona que alleta no necessita dietes especials. La millor alimentació prové d'una dieta sana i variada.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue