logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Holter de pressió arterial

La hipertensió arterial és un dels factors de risc cardiovascular més importants però també és fàcil de diagnosticar i per tant d'aconseguir un tractament ràpid i eficaç.

La hipertensió arterial afecta una de cada quatre persones tot i que en molts casos les persones hipertenses no saben que ho són i algunes de les que ho son no prenen cap mesura de control.

Aquest any, amb el lema "Coneixeu les vostres xifres", l'OMS vol conscienciar a la població general de la importància de pendres regularment la pressió arterial.

En funció de les vostres xifres de Pressió Arterial, així com de la presència d’altres malalties afegides, com pot ser la diabetis mellitus, hauríeu de fer un control cada 3-6 mesos.

No hem d'oblidar que una mesura correcta de la Pressió Arterial a la clínica és un component bàsic en el tractament del pacient amb risc cardiovascular.

Que és un Holter de pressió arterial o monitorització ambulatòria de la Pressió Arterial?

És una tècnica de mesura de la Pressió Arterial amb un equip i un maneguet per anar recollint múltiples mesures de la Pressió Arterial durant les activitats diàries habituals inclús durant la nit. La duració del registre és generalment de 24 hores i té una freqüència de lectures de 15-20 minuts durant el dia i de 20-30 minuts durant el son.

El maneguet es col·loca en el braç no dominat i els cables es connecten a l'equip registrador, d'uns 12x10 cm que se sol penjar en un cinturó. Funciona amb piles que proporcionant una autonomia d'unes 200 lectures aproximadament. A les 24 hores es retira l’equip i podem fer les lectures de tots els registres.

El holter s’ha de col·locar un dia d'activitat normal.

S’ha d’evitar l’exercici físic intens.

El malalt pot prendre la seva medicació habitual i en el mateix horari en què ho fa habitualment.

Quan està indicat fer un Holter de pressió arterial?
 1. Per confirmar la Hipertensió en pacients diagnosticats sense afectació d’altres òrgans.
 2. Pel diagnòstic de la Hipertensió aïllada a la consulta en els casos en què hi hagi disparitat de xifres preses fora de l'entorn clínic.
 3. Per confirmar la Hipertensió emmascarada o aïllada.
 4. Per valorar la resposta al tractament en pacients amb hipertensió resistent o veure el grau de control durant les 24 hores.
 5. En la Hipertensió arterial episòdica o quan hi ha una variabilitat poc usual de la Pressió Arterial.
 6. En pacients amb símptomes sospitosos d'hipotensió, independentment de si prenen o no tractament antihipertensiu.
Consells de prevenció de la Hipertensió arterial
 1. Manteniu una alimentació equilibrada i baixa en sal.
 2. Feu activitat física de forma regular.
 3. No fumeu.
 4. Eviteu el consum d’alcohol.
 5. Eviteu el sobrepès.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

 • A qualsevol hora del dia
 • Sense esperes i molt fàcil
 • Tries l'hora que millor et va
 • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue